DIRECTIA DE ASISTENTA SOCIALA SI PROTECTIA COPILULUI BRAILA A CASTIGAT UN NOU PROIECT CE VIZEAZA PROTEJAREA PERSOANELOR CU DIZABILITATI

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Braila a castigat o finantare nerambursabila de la Guvern, pentru proiectul intitulat ”Niciodata singuri”. Proiectul amintit  va fi realizat in carul in Programul de Interes National in domeniul protectiei si promovarii drepturilor persoanelor cu dizabilitati ”Infiintarea de servicii sociale de tip centre de zi, centre respiro/centre de criza si locuinte protejate, in vederea dezinstitionalizarii persoanelor cu dizabilitati aflate in institutii de tip vechi si pentru prevenirea institutionalizarii persoanelor cu dizabilitati din comunitate”. De altfel, DGASPC Braila a fost singura institutie de tip din tara care a castigat finantare, in urma selectiei publice de proiecte.

Valoarea totala a proiectului este de 992.951,15 lei, din care contributia proprie a DGASPC este de 99.295,12 lei (si va fi acoperita de Consiliul Judetean), iar suma solicitata de la Autoritatea finantatoare este de 893.656,04 lei.

Directorul general al DGASPC Braila, Simona Cimpoaie, a dat cateva detalii privind proiectul ”Niciodata singuri”: “Este vorba despre amenajarea a 3 locuinte protejate pentru persoanele cu dizabilitati, prin achizitionarea unui numar de 3 apartamente cu cate 4 camere si infiintarea unui centru de zi intr-un spatiu al Consiliului Judetean, pe care institutia noastra il are in administrare – un centru de zi pentru persoane cu dizabilitati. Prin infiintarea acestor locuinte protejate ne propunem sa protejam 18 persoane adulte cu dizabilitati, cate 6 in fiecare locuinta, care sa aiba sansa integrarii socio-profesionale”.