Directorul CSM Brăila, despre posibilitatea ca bazinul de înot acoperit de la LPS să nu fie deschis, din cauza stării avansate de degradare: „Noi nu avem altă variantă pentru înotătorii de le CSM. Nu există altă variantă pentru antrenamente nici în Brăila și nici în Galați”

Situație foarte complicată pentru sportivii care fac înot la Brăila, în condițiile în care la această dată nu se știe dacă bazinul acoperit se va mai deschide, odată cu răcirea vremii.

Întrebată despre acest subiect astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, directorul CSM Brăila, Anamaria Necoară, a spus că din ceea ce a discutat cu directorul Liceului cu Program Sportiv (LPS), Dan Gheorghiță, acesta i-a spus că o să fie deschis bazinul acoperit, dar lucrurile sunt sub semnul întrebării din mai multe puncte de vedere: unul ține de plata utilităților și al doilea ține de starea de degradare a bazinului, care poate deveni un pericol pentru sportivi.

„Lumea trebuie să înțeleagă că performanța nu produce bani. Performanța doar cheltuie. Noi trebuie doar să investism în copii. Și aici vorbim despre antrenamente, medicamentație. Medicamentație nu știu dacă am cumpărat de 3-4 ori, de când sunt eu director, pentru că nu avem bani…

La bazinul acoperit nu știu dacă sunt probleme cu utilitățile cât sunt probleme cu funcționarea bazinului. Nu știu dacă bazinul mai poate fi deschis și din cauza asta noi nu mai avem sportivi, pentru că nu mai avem unde să-i antrenăm.

Dacă nu se deschide bazinul acoperit noi nu avem altă variantă pentru înotătorii de le CSM. Varianta de la Ray nu este pentru performanță. Bazinul de la Ray e mai scurt cu doi metri, apa din bazin are temperatura cu 3 grade mai mare și copilul de sufocă. Acolo am făcut antrenamente pe perioada pandemiei, am plătit intrarea, pentru că la LPS a fost închis bazinul.

Nu mai există nicio variantă la Brăila, dacă nu se deschide bazinul acoperit de la LPS. Nici la Galați nu mai există nicio variantă”, a spus Necoară.

Întrebată dacă s-ar putea ajunge să se desființeze secția de înot de la CSM Brăila în aceste condiții, aceasta a răspuns: „Pentru noi nu există varianta asta, dar… Atât timp cât există la Brăila un bazin acoperit, trebuie să facem ca ăla să funcționeze, nu?”.

Cât privește faptul că este riscant să se dea autorizația pentru funcționarea bazinului acoperit, având în vedere starea de avansată degradare a acestuia, directorul CSM a comentat: „Da… Nenorociri se pot întâmpla oriunde. Și pe Stadionul Municipal tribuna este ruptă, se poate surpa oricând. Copiii fac scări acolo. Asta este situația la Brăila”.

Necoară a mai declarat că Primăria municipiului este cea care ar trebui să se ocupe de reparațiile la bazinul de înot acoperit de la LSP, dar deocamdată nu sunt semne că se va întâmpla curând acest lucru.