Directorul Oancea: În complexele rezidențiale «Sf. Maria» și «Lacu Sărat» trebuie să atingem procentul de 80% personal de specialitate

„Am observat că la Complexul rezidențial «Sf. Maria» au dispărut niște posturi de supraveghetori de noapte. Ce s-a întâmplat, de ce nu mai avem nevoie de supraveghetori de noapte și avem nevoie de îngrijitori?” – este întrebarea pe care a pus-o la cea mai recentă ședință CLM Brăila consilierul municipal Laurențiu Coman (PNL).

Directorul Direcției de Asistență Socială (DAS) din cadrul Primăriei municipiului Brăila, Nicoleta Oancea, a explicat că potrivit legislației în vigoare, centrele rezidențiale de acest tip trebuie să se încadreze în niște limite în ceea ce privește personalul și de aceea a fost nevoie de niște schimbări în organigramă: „Și complexul «Sf. Maria» și Centru rezidențial «Lacu Sărat» au aceeași situație cu privire la supraveghetorii pe timp de noapte, dacă ați citit raportul fiind foarte clar faptul că trebuie să atingem procentul de 80% personal de specialitate. Acest obiectiv nu se poate atinge decât dacă o parte din posturile vacante pe care le avem le transformăm în personal de specialitate. În momentul în care nu a fost suficientă această măsură pentru a atinge acel 80%, a fost necesar să transformăm și supraveghetorii pe timp de noapte în îngrijitori.

Între supraveghetori pe timp de noapte și îngrijitori consider că îngrijitorii sunt esențiali pentru îngrijirea persoanelor vârstnice; prin urmare, e clar că accentul a fost pus pe ideea de personal de specialitate”.