DRAGOMIR: DACA ARUNCAM CATE O “PASTILUTA”, SA O FACEM LA MODUL ELEGANT, NU SA TIPAM SAU SA NE JIGNIM UNII PE ALTII

Primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), a cerut astazi consilierilor sa pastreze “solemnitatea” sedintei Consiliului Local Municipal, sa nu tipe si sa nu se jigneasca unii pe altii, ci sa ramana la nivelul unor discutii “elegante”. Dragomir a facut acest apel la calm si sobrietate dupa ce o disputa intre consilierul Petrica Popa (PNL) si viceprimarul Alexandru Jantea Crican (PSD) a degenerat, spiritele s-au aprins si s-a ajuns ca alesii sa tipe unii la altii in plen.

Discutiile s-au incins la analiza proiectului ce viza aprobarea indicatorilor tehnico-economici actualizati pentru proiectul ce vizeaza modernizarea Caii Galati. Mai exact, este vorba despre un proiect pentru care s-a castigat anterior o licitatie, la care firma castigatoare a inceput lucrarile si apoi a abandonat santierul, strada ramanand intro stare mai proasta decat era inainte de inceperea “modernizarii”. Acum, trebuie organizata o noua licitatie, iar CLM a aprobat astazi noua valoare a proiectului, care este cu peste 2 milioane lei mai mare decat cea aprobata initial.

In acest context, edilul sef a comentat: “Eu am sa va rog, in calitate de primar, sa pastram solemnitatea sedintelor; indiferent daca aruncam cate o <<pastiluta>>, sa o facem la modul elegant, pentru a nu incepe sa tipam sau sa ne jignim unii pe altii. Am spus de nenumarate ori ca nu inseamna ca o persoana care tipa mai tare are si dreptate. Vreau sa va reamintesc faptul ca cei care sunteti consilieri si ati votat anterior DALI-ul (Documentatia de avizare a lucrarilor de interventii – n.r.) pentru Calea Galati aveti la mapa, aveti pe mail toate informatiile privind componenta economica pe care ati votat-o si atunci”.

Edilul a precizat ca preturile pentru lucrarile respective sunt similare cu cele de la proiectul aprobat anterior, singura diferenta fiind ca daca initial, numai pe 10% din suprafata vizata erau cedari de fundatie, in prezent procentul a crescut la 30%: “Cresterea de la 10 la 30% eu consider ca reprezinta un beneficiu al locuitorilor din zona respectiva si al celor care vor utiliza aceasta strada si am sa propun Departamentului juridic ca aceasta suplimentare de fonduri (cele circa 2 milioane de lei – n.r.) sa fie recuperata tot prin instanta, de la societatea care a castigat licitatia initial si a parasit santierul, neefectuand lucrarile.

Inainte de a trece la vot, sunt ferm convins ca depasim orice stare conflictuala din acest Consiliu, orice orgoliu, punand pe primul plan interesul municipiului Braila de a finaliza aceasta problema cu strada Calea Galati. Dar dincolo de interesul municipiului, trebuie sa privim starea in care se afla aceasta strada, ce trebuie sa facem si cel mai important lucru, interesul tuturor locuitorilor acelui cartier, care nu trebuie niciodata sa se blocheze in discutii in contradictoriu”.