Dragomir declară că Primăria Brăila nu a preluat Stadionul Progresul după reabilitare pentru că sunt niște neconformități de care constructorul trebuie să se ocupe

Reabilitarea Stadionului Progresul este finalizată, dar mai sunt unele lucruri de remediat, înainte de a se prelua obiectivul de la constructor. Primarul Brăilei, Marian Dragomir (PSD), a explicat că o comisie însărcinată cu recepția obiectivului a fost acolo și a constatat o serie de neconformități, că s-a cerut remedierea acestora și între timp i se aplică penalități constructorului: „Stadionul nu va fi preluat de la constructor fără aceste remedieri. Sunt anumite chestiuni la scaune, mai avea ceva de demolat și nu a demolat, sunt chestiuni de genul acesta.

Primăria va analiza foarte serios dacă va atribui constructorului un certificat constatator negativ, în funcție de termenul la care va face aceste remedieri”.

Amintim că la acest proiect a lucrat asocierea SC REPAVIL CONS SRL – SC PROFICONS PROJECT SRL.

În anul 2019 CLM Brăila a aprobat Documentația de Avizare Lucrări Intervenții (DALI), precum și indicatorii tehnico-economici pentru acest proiect în valoare totală de 5.450.713,945 lei cu TVA.

Lucrările au început în iunie 2021.

În luna aprilie a anului 2023, când a fost întrebat de presă ce se întâmplă cu lucrările la acest obiectiv care avea termen de finalizare data de 28.05.2023, primarul Brăilei declara că „reabilitarea Stadionului Progresul este în grafic și se va respecta termenul stabilit prin contract” și califica drept „aberații” comentariile făcute pe Facebook de diverși brăileni care scriau că pe șantier sunt perioade lungi în care nu este nicio mișcare și că termenul de finalizare a lucrărilor trecut pe panoul de la intrarea în șantier nu are cum să fie respectat, având în vedere cum arată lucrurile acolo.

Mai apoi termenul de finalizare a fost schimbat: 28 august 2023. Nici acesta n-a fost respectat.

În luna octombrie a anului 2023, Dragomir declara: „Lucrările cred că sunt aproape de finalizare, dacă nu cumva sunt 100% finalizate”.