DRAGOMIR: INAINTE SA POATA REINCEPE LUCRARILE DE REABILITARE A CAII GALATI, TREBUIE SA ORGANIZAM DOUA LICITATII

Primarul Brailei, Marian Dragomir, declara ca pentru continuarea lucrarilor de reabilitare a Caii Galati este nevoie intai de o expertiza independenta, care sa stabileasca foarte clar ce s-a facut pana acum pe santier de catre constructorul care a abandonat lucrarile si ce mai este de facut in continuare. Dupa ce se vor clarifica aceste amanunte, Municipalitatea va putea intocmi caietul de sarcini si organiza o a doua licitatie, pentru desemnarea firmei care se va ocupa de finalizarea reparatiilor.

“Am scos la licitatie expertiza si o societate specializata, care va castiga aceasta licitatie, ne va spune cat s-a lucrat din totalul contractului – noi am estimat intre 5 si 7 % – si ce anume trebuie facut in viitor, pentru a putea scoate la licitatie o noua executie. Expertiza o va suporta Primaria si am solicitat in instanta sa recuperam aceasta suma, ea este inclusa in prejudiciul pe care l-am cerut constructorului care a abandonat lucrarile”, a spus Dragomir.

Edilul sef estimeaza ca din momentul adjudecarii primei licitatii, va dura circa o luna si jumatate pana se va finaliza expertiza, dupa care se va organiza licitatia pentru desemnarea unui nou constructor, care sa  reabiliteze Calea Galati.

Potrivit primarului Dragomir, nu exista niciun risc de pierdere a finantarii pentru proiectul amintit, asa cum spun unii dintre politicienii locali: ”Nu exista acest risc. Termenul este suficient pana anul viitor si nu cred ca e vorba de asa ceva”.

Amintim ca firma care a castigat contractul de reabilitare a Caii Galati este “Telor Invest” Bucuresti, valoarea proiectului fiind de 3 milioane de lei (fara TVA), iar finantarea fiind asigurata de Ministerul Dezvoltarii.

Santierul a fost deschis in luna decembrie 2016, insa constructorul a abandonat lucrarile si ulterior, contractul a expirat. Municipalitatea a actionat constructorul in instanta, pentru a obtine despagubiri.