DRAGOMIR: TOATE INVESTITIILE REALIZATE DE ANTISTESCU PE STRADA SALIGNY VOR INTRA IN PROPRIETATEA MUNICIPALITATII

Din edilul deranjat ca nu a fost consultat de omul de afaceri Gheorghe Antistescu, inainte ca acesta sa propuna CLM Braila un proiect de amenajarea a unei portiuni din strada Anghel Saligny, Marian Dragomir s-a transformat intr-un sustinator al proiectului respectiv, dupa ce acea consultare a avut loc.

La sedinta de ieri a CLM Braila, cand unii consilierii au avut obiectii la proiectul lui Antistescu, primarul Dragomir a raspuns observatiilor facute de alesi si a sustinut ca totul este cat de poate de corect. Astfel, edilul sef l-a asigurat pe Bogdan Botea (PND) ca toate investitiile realizate de Antistescu pe domeniul public vor deveni proprietate a Municipalitatii, si nu proprietatea omului de afaceri si l-a informat pe Dan Paun (ALDE) ca exista un aviz al Politiei pentru proiectul respectiv: “Obligatoriu, investitiile realizate acolo trebuie sa treaca in proprietatea publica a municipiului Braila.

Eu cunosc ca exista un aviz de la Politie si atunci va propun aprobarea proiectului, sub rezerva existentei avizului de la Politie, iar in cazul in care nu va exista un aviz de la Politie, sa nu poata fi realizat acest proiect.

Singurul motiv pentru care l-am reintrodus pe ordinea de zi a fost faptul ca din el au fost scoase barierele care limitau accesul liber al cetateanului municipiului pe faleza”.

La randul sau, viceprimarul Alexandru Jantea Crican (PSD) a confirmat ca exista avizul de la Politie si a mai precizat ca pe langa scoaterea barierelor, proiectul este modificat fata de cel initial, in sensul ca numarul trecerilor de pietoni si cel al limitatoarelor de viteza este diferit.

Consilierul Dan Paun (ALDE) a venit apoi cu o noua obiectie: “In trecut, zona respectiva a fost folosita pentru evenimente publice, in special expozitii si mici targuri, iar in momentul in care aprobam acest proiect, limitam posibilitatea sa mai poata fi folosita in scopul in care a fost utilizata initial. Sensul acela giratoriu va fi exact in mijlocul zonei, sau oricum, va ocupa  foarte mult loc si daca vom dori sa mai organizam targuri acolo, cum se mai faceau inainte, nu vom mai putea face acest lucru!”.

“Absolut deloc!  Nu va deranja, pentru ca noi facem targuri acum in zona scenei de pe Esplanada, de la scena, pana la Moara Violatos”,a replicat Dragomir.

Amintim ca omul de afaceri Gheorghe Antistescu a primit ieri aprobarea CLM Braila pentru a realiza, pe banii lui, o serie de lucrari pentru ameliorarea spatiului public pe portiunea din strada Anghel Saligny situata intre str. Imparatul Traian si str. Danubiului. Mai exact, Antistescu a primit acordul pentru ca pe o portiune de strada de circa 200 de metri, sa amenajeze mai multe treceri de pietoni, sa monteze mai multe seturi de limitatoare de viteza si sa construiasca si un sens giratoriu – toate, avand drept scop sa impiedice organizarea de curse de masini sau de motociclete, care tulbura linistea locuitorilor din zona (inclusiv a familiei Antistescu).