Duminica, la sala Studio, avanpremiera spectacolului PLATONOV, de Cehov

Platonov

Teatrul „Maria Filotti” din Braila are programat vineri, 20 martie, de la ora 12.00, la Casa Tineretului, spectacolul de magie BAGHETA MAGICA, regizat de actorul si magicianul Andrei Teasca.

Duminica,  22 martie, de la ora 18.00, la Sala Studio a teatrului va avea loc avanpremiera spectacolului PLATONOV, de A.P. Cehov – regia Andreea Vulpe.

„Inceput la mijlocul lunii ianuarie 2015, gandit ca un eveniment dedicat aniversarii a 155 de ani de la nasterea lui A. P. Cehov, proiectul teatral <<Platonov>>, aferent Programului <<Clasic vs. Contemporan>>, este finalizat si asteapta intalnirea decisiva cu  publicul. Pentru orice teatru din lume, un proiect Cehov reprezinta  o imensa provocare, atat pentru trupa, cat si pentru publicul acestuia. Caracterul deschis si profunzimile textului cehovian au obligat  regizorul la atitudine si la o alegere personala, din multitudinea de sensuri si de carari semantice. Este si ceea ce a facut  regizoare Andreaa Vulpe.

Impreuna cu scenograful Daniel Titza, brailean de origine, regizoarea compune un spatiu si o atmosfera moderna, surprinzatoare, in spatiul Salii Studio a Teatrului <<Maria Filotti>>, pastrand insa, in contextul modernitatii imagistice, sensurile si spiritul cehovian.

Distributia este pe masura impetuozitatii  si curajului lecturii regizorale, toti cei 14 actori compunand o lume vie, inclestata intre vointa si inertie. Cei 14 minunati actori sunt: Silviu Debu, Mihaela Trofimov, Valentin Terente, Emilia Bebu, Ionut Visan, Liviu Pintileasa, Corina Bors, Narcisa Novac, Marcel Turcoianu, Dan Moldoveanu, Adrian Stefan, Costica Burlacu, Emilia Mocanu si Alexandru Marin.

Alcatuit cu inteligenta artistica, abilitate si capacitate de sinteza, spectacolul PLATONOV evolueaza subtil si armonios, izbutind sa cuprinda toate elementele si nuantele universului cehovian: melancolie, plictiseala si blazare, oameni de prisos, cuvinte inutile si acel element subtil  – ambiguitatea”, se arata intr-un comunicat dat publicitatii.