Europarlamentarul Eugen Tomac îndeamnă oamenii de afaceri brăileni să ceară despăgubiri pentru pierderile cauzate de refuzul Austriei privind intrarea României în spațiul Schengen

Europarlamentarul Eugen Tomac (PMP) face un apel public către oamenii de afaceri din județul Brăila să solicite despăgubiri pentru pierderile cauzate de „refuzul nejustificat al Austriei” privind intrarea României în spațiul Schengen.

Tomac afirmă că oferă mediului privat această posibilitate, ca urmare a unei noi acțiuni depuse la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) pe această temă: ”Acțiunile pe care le-am depus la Curtea de Justiție ne permit să invităm persoane juridice din România să se alăture demersului nostru. Orice persoană juridică care consideră că îi este afectată activitatea și îngrădită libertatea de mișcare a bunurilor în spațiul UE se poate alătura ca parte în proces. Companiile din județul Brăila pot solicita, în cadrul acestui proces, inclusiv despăgubiri, întrucât le este îngrădit accesul pe Piața Unică Europeană printr-un abuz de putere din partea Austriei”, declară Eugen Tomac.

Potrivit unui comunicat dat publicității, persoanele juridice interesate pot deveni parte din procesul intentat de eurodeputatul PMP trimițând un mesaj la numărul de telefon 0770.763.876 cu textul “Doresc să mă alătur acțiunii de la CJUE” și ulterior, în cel mai scurt timp, vor fi contactate pentru stabilirea pașilor următori.

Precizăm că la începutul acestui an, Eugen Tomac a contestat la Curtea de Justiție a Uniunii Europene decizia Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI) prin care României i s-a respins intrarea în Schengen. Mai exact, Tomac a cerut CJUE să constate nelegalitatea deciziei Consiliului JAI în urma votului de pe 8 decembrie 2022.

(sursă foto – Facebook Eugen Tomac)