Expoziție de carte la Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila – „Inima mea bate”

În perioada 22 septembrie – 3 octombrie, la Secția Împrumut pentru Adulți din cadrul Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila poate fi vizitată expoziția documentară intitulată „Inima mea bate”, dedicată Zilei Mondiale a Inimii.
„În fiecare an, pe 29 Septembrie se marchează Ziua Mondială a Inimii, eveniment organizat la nivel internațional de World Heart Federation, care dorește să contribuie la creșterea gradului de conștientizare a populației globului asupra factorilor de risc ce duc la apariția bolilor cardiovasculare și să determine treptat o schimbare în atitudinea oamenilor față de problema adoptării unui stil de viață sănătos.
Ziua Mondială a Inimii a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 2000, cu scopul de a informa populația din întreaga lume cu privire la principala cauză de deces, și anume bolile cardiovasculare.
În România, evenimentul este organizat de către Fundația Română a Inimii, în parteneriat cu Societatea Română de Cardiologie, deoarece, începând cu anul 2005, aceasta din urmă este membră cu drepturi depline a World Heart Federation.
Ziua Mondială a Inimii întruchipează o campanie globală în care cardiologii, chirurgii cardiovasculari, medicii de familie, pacienții și membrii familiei lor, instituțiile de învățământ, precum și cetățenii pot lua parte la organizarea activităților, care vizează promovarea unei sănătăți cardiovasculare mai bune”, transmit organizatorii.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns