Florin Cîrligea (AUR) a sesizat un lucru îngrijorător: „Pe OLX sunt ferme agricole de vânzare. Până acum nu se întâmpla așa ceva”

Producătorii agricoli români au mari probleme din cauza importurilor de cereale din Ucraina, iar efectul este că s-a ajuns într-o situație fără precedent: aceea în care pe site-urile de profil se vând mai nou ferme agricole. Modul în care tratează guvernanții această problemă, dar și alte probleme din domeniu, poate duce la falimentul unui număr  mare de producători agricoli, cu consecințe grave asupra economiei României.

O spune omul de afaceri Florin Cîrligea (AUR), care declară că marea problemă nu este faptul că mașinile încărcate cu cereale din Ucraina tranzitează țara noastră, ci faptul că aceste cereale ajung pe piața românească la un preț foarte mic, ceea ce afectează producătorii români: „Brăila fiind un județ preponderent agricol, fermierii brăileni au mai probleme. Eu nu am văzut până acum anunțuri de vânzare a fermelor sau terenuri sau ceva de genul acesta. În acest moment, dacă vă uitați pe OLX sau pe orice site, sunt ferme întregi de vânzare. Lucru care până la acest moment nu se întâmpla.

În afară de aceasta, producătorii români mai sunt afectați și de valoarea subvenției, care la noi e mult mai mică decât în Franța, Germania, Polonia și alte țări din UE”.