Florin Dobrescu va fi retras din funcția de secretar de stat la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. În schimbul acestei funcții PNL Brăila va primi un alt post de secretar de stat, la un alt minister

Cel mai probabil, liberalul Florin Sergiu Dobrescu, fost prefect al Brăilei, va fi retras din funcția de secretar de stat la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale până la finele acestei luni. O spune președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, pe care l-am întrebat zilele trecute ce se mai întâmplă cu Dobrescu, în contextul în care liderul liberal anunțase în toamnă că are de gând să facă această mutare, pentru ca să nu mai existe discuții legate de faptul că colegul său, fost polițist, ieșit la pensie în 2020, încasează și salariu de la minister, și o pensie militară de serviciu de circa 8.500 lei.

Șeful PNL Brăila a spus că este posibil ca în această săptămână să se poarte o discuție în Biroul Politic Județean al PNL Brăila, pentru ca Florin Sergiu Dobrescu să fie schimbat din funcția de secretar de stat: „Posturile au fost blocate până la acest moment, știți că în organigrama secretarilor de stat vor fi anumite ajustări. Am așteptat să se stabilească exact posturile, pentru a putea cere alt post și să renunțăm la ăsta. Tocmai de-aia s-a întârziat un pic. Când situația va fi clară, în viitorul foarte apropiat, vom lua măsura pe care am discutat-o, că noi ne ținem cuvântul”.

Liderul liberal a precizat că PNL Brăila va primi un alt post de secretar de stat, în locul celui ocupat în prezent de Dobrescu și „mai mult ca sigur” va fi unul în alt minister.