Fostul candidat la presedintia CJ Braila, Sergiu Diacomatu, acuzat ca a luat spaga milioane de euro

474808_384327308278398_545646559_o

La trei ani dupa alegerile locale din 2012, care au fost  pline de patima (si de bani)  in ceea ce priveste presedintia Consiliului Judetean, brailenii constata ca primii doi candidati, cei care au contat cu adevarat in aceasta  cursa, Gheorghe Bunea Stancu si Sergiu Diacomatu, erau din acelasi “aluat”. Daca Stancu se afla acum dupa gratii si este vizat de dosare penale aflate inca in derulare, pentru acte de coruptie, Diacomatu are si el probleme mari cu justitia, acuzat ca a luat spaga, pe cand era vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP). De altfel, cei care stiu ce sume a folosit Diacomatu in campania electorala din 2012 si cum impartea bani in stanga si-n dreapta, in stilul “fara numar, fara numar”, nu este o surpriza sa afle ca cel care se dadea Luptatorul anticoruptie a avut si alte surse financiare, in afara de salariu…

In ultimele zile, fostul sot al Elenei Udrea, Dorin Cocos, a inceput sa scrie denunturi despre afacerile de coruptie un care a fost implicat, respectiv despre circuitul spagilor din dosarul Microsoft, dar si cum s-a impartit mita de 13 milioane de euro din cazul ANRP.

In plus, fiul sau, Alin Cocos, a explicat si el procurorilor DNA modul in care erau impartite spagile in dosarul retrocedarilor, iar intre numele mentionate de cei doi Cocos se afla si cel al lui Sergiu Diacomatu.

Potrivit fostului sot al Elenei Udrea, in cazul unui dosar de despagubire pe care a promis sa il rezolve, Dorin Cocos a primit o spaga de 4,8 milioane de euro de la omul de afaceri Gheorghe Stelian, din care cea mai mare suma i-a dat-o vicepresedintele ANRP, Sergiu Diacomatu. „Dupa rezolvarea favorabila a cererii de despagubire, domnul Diacomatu Sergiu a venit la mine la hotel si i-am remis suma de 2.500.000 de euro, suma de 2.500.000 de euro reprezentand prima transa din totalul de 4.800.000 de mii de euro. Nu cunosc daca domnul Diacomatu Sergiu a impartit-o cu altcineva”, a declarat Cocos, citat de presa centrala.

Intr-un al doilea dosar de despagubire,  Dorin Cocos a marturisit ca a primit de la Gheorghe Stelian 8 milioane de euro, din care partea lui Diacomatu a fost de  5 milioane de euro.

„Eram in biroul tatalui meu, Cocos Dorin, la Euro Hotels, cand acesta i-a inmanat domnului Diacomatu Sergiu o sacosa din plastic despre care stiam ca contine bani. Nu pot sa precizez suma, avea un anume cuantum, dar avand in vedere faptul ca a fost nevoie sa fie pusa intr-o sacosa cred ca era de un cuantum considerabil”, a declarat Alin Cocos, citat tot de presa centrala. Potrivit lui Dorin Cocos, in dosarul de despagubire al lui Gheorghe Gabriel, Adrian Andrici si Valentin Visoiu, Sergiu Diacomatu ar fi primit 5.000.000 de euro.

Amintim ca lupta pentru presedintia CJ Braila a fost extrem de stransa in 2012, iar Diacomatu a pierdut „la mustata” functia de sef al judetului, dupa ce initial, putin dupa inchiderea urnelor, s-a grabit sa iasa in presa si sa se declare castigator.