Gabriel Musceleanu, fost vicepreședinte AUR Brăila, acuză blatul pe care Florin Cîrligea îl face cu PSD: „Ne-a spus că în localitățile în care sunt candidați PSD puternici, noi, AUR, o să facem joc de glezne sau nu punem candidat”

Informații de culise din interiorul AUR Brăila date publicității de foști membri ai acestui partid care au decis să treacă la SOS România, pentru că, spun ei, au fost dezgustați de ceea ce au văzut că s-a întâmplat în ultimele luni la organizația din care făceau parte.

Gabriel Musceleanu, care ocupa funcția de vicepreședinte al Organizației Județene, Costel Andrei, care era secretar general al AUR Brăila și Adrian Popa, care a fost timp de 3 ani președintele Organizației de Tineret a AUR Brăila, au vorbit astăzi în cadrul unei conferințe de presă de motivele care i-au determinat să părăsească acest partid.

Toți trei au afirmat că venirea în AUR Brăila a omului de afaceri Florin Cîrligea (fost membru PNL) și a fostului președinte PMP Viorel Botea (care cu complicitatea PSD și-a păstrat mandatul de consilier județean PMP, deși a trecut la AUR de mai multe luni) a dus la dezbinarea organizației, pentru că au preluat practic conducerea și au luat decizii care nu erau în concordanță cu principiile declarate la modul public de liderii AUR.

Musceleanu a declarat că la o ședință de la București au fost anunțați că Florin Cîrligea este simpatizant al AUR din 2021: „Mi s-a părut o jignire a inteligenței să ni se spună că domnul Cîrligea «cochetează cu AUR» din 2021. Știam că pe unde a trecut – și mă refer la PNL –  a procedat la fel, cu dezbinări, cu fel de fel de intrigi, cu bețe băgate prin gard.

Dumnealui a promis că va veni cu cel puțin 5-6 primari PNL, cu un număr important de membri, dar în realitate a venit cu un talisman, cu o echipă de 2-3 inși, între care și domnul profesor Botea Viorel, de la PMP, care au încercat să se impună de la început.

Este de înțeles… încercând să iasă parlamentar din 1990 și nereușind până acum, îl înțeleg, are o frustrare. A destabilizat conducerea AUR Brăila, probabil vrând să ia partidul în totalitate, cu acceptul Bucureștiului”.

Musceleanu a mai afirmat că Florin Cîrligea face un joc de culise și colaborează îndeaproape cu PSD: „ Nu întîmplător au fost și afirmațiile lui Cîrligea că unde avem candidați PSD puternici (la alegerile locale – n.r.), noi (AUR Brăila – n.r.) facem joc de glezne sau nu punem candidat”.

Întrebat dacă l-a auzit el pe Cîrligea spunând acest lucru, deci recunoscând că va face blat cu PSD, Gabriel Musceleanu a răspuns că nu doar el l-a auzit, ci și ceilalți colegi. Costel Andrei și  Adrian Popa au confirmat, la rândul lor, că Florin Cîrligea a spus acest lucru în prezența lor.

Musceleanu a mai afirmat că din informațiile sale, este posibil ca Florin Cîrligea, care a venit în AUR sperând că va obține în sfârșit mult doritul mandat de parlamentar, să nu-și vadă visul împlinit, pentru că „pe o cracă parlamentară de Brăila stau mai multe persoane, iar craca e subțire. Ținând cont de persoanele care intenționează să candideze la Parlamentul României e cam al treilea, din punctul meu de vedere, că nu poți să fii în fața lui Dorin Petrea, care are un mandat de parlamentar și o experiență și nu poți să fii în fața lui Ilan Laufer, care a și candidat la Brăila și intenționează să mai aibă o candidatură la Brăila”.

În plus, spune acesta, Cîrligea și Botea „mint oamenii, promit la toată lumea funcții de consilieri, poziții. E greu să împarți 4 paie la 10 măgari, că n-ai cum. Ei vor avea maximum 4 consilieri județeni și va trebui să fie împărțiți cu alte partide din alianță. Noi am făcut organizații la nivel de județ, iar echipa nou venită nu a făcut decât să destructureze organizațiile”.

Potrivit lui Musceleanu, cel puțin 100 de membri AUR Brăila vor părăsi în perioada următoare acest partid, pentru a trece la SOS România. De asemenea, acesta a mai afirmat că în opinia sa, la Brăila AUR are în prezent circa 10-12% din opțiunile electoratului.