“Hotului de hot i-e frica!”

 

AGRICULTURA

*este comentariul lui Gheorghe Stefan, desemnat ministrul Agriculturii in “Guvernul-alternativa” al PDL , la propunerea legata de confidentialitatea productiilor agricole, facuta de liderii LAPAR

PDL nu sprijina ideea lansata de vicepresedintele LAPAR, Marcel Cucu, in mai multe randuri, in discutiile cu reprezentantii Ministerului Agriculturii, pe tema amendarii legislatiei, astfel incat nivelul productiilor agricole din tara sa nu fie date publicitatii. Cucu isi argumenta propunerea prin faptul ca in acest fel, agricultorii ar fi protejati de marii jucatori de pe piata cerealelor si nu numai, care scad substantial preturile, de fiecare data cand oficialii din ministerul de resort anunta productii record.
Democrat-liberalul desemnat in Guvernul alternativa al PDL ca ministru al Agriculturii, Gheorghe Stefan, aflat astazi in vizita la Braila, a declarat ca nu este de acord cu aceasta varianta de lucru, ci personal, prefera transparenta totala. Mai mult, “ministrul-alternativa” al Agriculturii a comentat ca mai degraba s-ar gandi ca in acest caz, s-ar potrivi zicala: “Hotului de hot i-e frica!”.
“Nu, ei automat declara productiile pe care le realizeaza la directiile agricole, deci n-au cum sa fie confidentiale… Mi se pare un nonsens, fiindca omul intra pe internet si vede cat s-a realizat in Braila, cantitatea de morcovi realizata in Braila, ca sa dam un exemplu. E foarte simplu!
A, nu vor ei sa se afle, ca sa se protejeze… mai repede as numi-o <<hotului de hot i-e frica>>… Nu stiu, nu mi se pare o idee buna, eu sunt adeptul transparentei si al lucrurilor bine facute si discutate la vedere”, a spus Stefan in cadrul unei conferinte de presa.