În loc să caute cauzele migrației aleșilor PSD către PNL Brăila și să oprească exodul, Marian Dragomir își revarsă frustrările politice în CLM

„Supărarea când îmi vine, rup cămașa (roșie) de pe mine…”

Mișcările de trupe dinspre PSD spre PNL Brăila din ultima perioadă, precum și informațiile pe care cu siguranță le au cei din conducerea PSD cu privire la mulți alți aleși locali care urmează să treacă la PNL  până în alegerile locale, au stârnit frustrare în tabăra social-democraților locali.

De unde știm? Din ce ne spun sursele din interiorul PSD, dar și din reacția de azi a primarului Brăilei, Marian Dragomir (PSD), care nu s-a putut abține să nu lanseze niște ironii pe această temă în ședința Consiliului Local Municipal. A fost o declarație politică făcută astăzi de edilul șef într-un cadru administrativ – în care declarația respectivă nu-și avea locul -, într-un moment în care aceasta a picat ca nuca-n perete. Primarul era însă atât de frustrat de migrația care este abia la început și care va slăbi semnificativ PSD-ul, încât n-a putut să se abțină și a lansat unul dintre miștourile lui răsuflate, pe post de atac politic.

„Am observat un lucru: dvs aveți în PNL în momentul de față mai mulți PSD-iști decât liberali. Dacă vă deranjează PSD-iștii atât de mult, de ce hibridați PNL-ul cu infuzie de sânge proaspăt din PSD? Prin aceste importuri din PSD pe care le faceți în PNL recunoaște cumva PNL că nu are membri de valoare și că orice PSD-ist este bun în PNL?”, a spus edilul șef, care este și președintele Organizației Municipale PSD Brăila.

După cum se vede din imagini, în timp ce vorbește, Marian Dragomir își aruncă din când în când ochii pe o foaie, pe  care probabil își scrisese ce are de zis, ca să nu uite figurile (de stil) pe care le-a pregătit pentru ședința de azi.

Asta că tot face el mișto uneori de câte un consilier liberal că citește de pe o foaie atunci când ia cuvântul…

Când îi ironizează pe liberali pe această temă, prin tonul cu care vorbește, edilul șef sugerează că nu-i duce capul prea mult pe aceștia și de aceea au nevoie să citească ce au de spus. În cazul lui, desigur, nu e vorba despre așa ceva, ci doar despre faptul că a dorit să obțină efectul scenic maxim, folosind metaforele potrivite în locul potrivit…

Pe vremea când aleșii PNL treceau la PSD, Marian Dragomir nu era deranjat de migrația politică, dar acum, subit, le numără liberalilor transferurile. Și asta n-ar fi de mirare, dacă ar face-o ca să inventarieze „deranjul” pe care-l provoacă în propria tabăra plecarea acestor aleși locali. Dar după cum se vede, primarul o face doar ca să aibă „marfă proaspătă” pentru miștourile pe care le face pe seama liberalilor. Și este interesant că acesta are chef de glume pe seama liberalilor, în loc să se întrebe de ce pleacă primarii și alți aleși locali din Organizația PSD Brăila, pe care el (ca președinte al Municipalei PSD) și Iulian Chiriac (ca președinte al Județenei PSD Brăila) o conduc.

Este amuzant că în timp ce în barca sa apar tot mai multe găuri, Dragomir are timp de ironii la adresa celui care dă găurile.

Și nu spunem că suntem de acord cu migrația politică, indiferent despre ce partide este vorba; spunem doar că atunci când mai sunt trei luni până la alegeri, dacă ești un om politic cât de cât matur, nu-ți permiți să pierzi timpul făcând mișto de cel care îți ia aleșii locali, ci cauți cauzele care fac ca tu să pierzi acei oameni și încerci să oprești exodul politic. După alegeri, când ai timp berechet, poți face miștouri câte vrei – dacă îți mai permiți.

Și ca să înțelegeți despre ce este vorba: faptul că un primar care are în spate multe voturi pleacă dintr-un partid nu înseamnă doar pierderea unui om. La alegerile locale socoteala nu este 1 primar = 1 om, socoteala este 1 primar = 500, 600, 800 sau 1000 de voturi, în funcție de localitate. Faceți socoteala singuri ce înseamnă doi primari, trei primari, patru primari, cinci primari sau câți or fi în final cei care trec de la PSD Brăila la PNL.

Iar când e vorba de alegerile pentru Consiliul Județean, toate acele voturi contează foarte mult în economia generală a voturilor și în numărul de mandate de consilieri județeni. Și la alegerile pentru președinția CJ Brăila socoteala se face la fel.

Marian Dragomir nu este cel mai puternic afectat, pentru că aleșii locali PSD care vor migra în continuare către PNL sunt din județ, nu din municipiu, iar faptul că Iulian Chiriac, ca președinte al PSD Brăila o s-o încaseze puternic la alegerile locale nu este ceva care să-l deranjeze foarte mult pe cel dintâi, fiindcă așa i se asfaltează drumul către președinția Organizației Județene. Și de data asta e „asfalt” de calitate, trainic, pe care Chiriac și-l toarnă singur, pe un drum care îl va duce într-o fundătură. Nu-i vorbă, că și Dragomir îi dă o mână de ajutor, ca să se asigure că acesta ajunge în fundătură și nu nimerește din greșeală în altă parte – în partea în care ar vrea Chiriac.