Începând din 5 mai se fac înscrieri la Concursul Național „Vreau să devin reporter!”

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila, în colaborare cu Asociația Culturală “Leviathan” și Asociația ”Parteneriatul Global al Apei” lansează o nouă provocare adresată elevilor: Concursul Național „Vreau să devin reporter!”.

„În perioada actuală, în societatea în care trăim, jurnaliștii sunt mesageri importanți ai faptelor de zi cu zi, adevărați paznici ai adevărului care ne asigură toate informațiile de care avem nevoie. Așteptăm de la ei transparență privind relațiile sociale în tot ce înseamnă educație, bun simț și cunoaștere. Publicul, oamenii, asta așteaptă.

În intenția de a sugera copiilor o viitoare profesie cu mari implicații în societate, am inițiat acest concurs, aflat acum la ediția a III-a.

Există milioane de motive pentru care puteți realiza un reportaj filmând obiective importante din orașul vostru, filmând ceva ciudat și misterios, filmând un peisaj verde din natură, fără poluare, filmând o joacă între voi, filmând ce vreți voi, cu condiția ca filmulețul să conțină un mesaj către oameni sau un interviu luat unui prieten, părinților voștri, educatorului de la școala unde învățați, unui vecin sau, de ce nu, unui om important din urbea voastră, cu ajutorul aparatului de filmat, telefonului, microfonului, carnețelului de reporter”, spun organzatorii.

Tema acestei ediții a concursului este „România, tot verde!”.

Concursul este adresat elevilor cu vârsta între 8–18 ani.

Pentru acceptarea înscrierilor se folosește formularul google https://forms.gle/EWd9rkS9Lgh9pLEb9. Perioada de înscriere: 5 – 20 mai 2023.

Se vor acorda premii separat pentru reportaje filmate, înregistrate audio sau scrise.

De asemenea, se vor oferi și premii speciale, iar cele mai reușite lucrări vor fi făcute publice, cu acordul părinților.

Pentru relații și detalii cu sugestii și recomandări, cei interesați pot scrie pe adresa de email: lica_barbu55@yahoo.ro.

Coordonatori: Doinița Mihaela Stanciu – bibliotecar, Lică Barbu – membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.