Inmormantarea medicului Laura Vizireanu: “Au plecat toti patru in misiune!“

Untitled44  445

“Au plecat toti patru in misiune!“ – este ceea ce a spus astazi, printre lacrimi, mama medicului Laura Vizireanu, care si-a condus fiica pe ultimul drum, la Braila. Cateva sute de persoane s-au adunat la Catedrala “Nasterea Domnului” din municipiu, unde se afla depus sicriul cu trupul neinsufletit al medicului Laura Vizireanu, care si-a pierdut viata in urma prabusirii elicopterului in care se afla, la Siutghiol. Alaturi de mama acesteia, de fiul de numai 9 ani si de fostul sot, seful IPJ Braila, cmr. sef Mircea Vizitiu, s-au aflat nu doar rude, prieteni si fosti colegi ai eroinei, ci si simpli braileni care au adus o floare si au rostit o rugaciune pentru cea care a murit la numai 39 de ani, in timp ce se afla intr-o misiune de salvare.

Inmormantarea fost intarziata cu circa o jumatate de ora, fiindca mamei Laurei Vizireanu i s-a facut rau si a avut nevoie de ingrijiri medicale. Cand aceasta si-a revenit, sicriul a fost scos pe umeri de colegi ai celei care a murit la datorie, angajatii SMURD Braila, in aplauzele celor prezenti. “Au plecat toti patru… Au plecat toti patru in misiune!”,  a rostit, impietrita de durere, mama Laurei Vizireanu.

“Nu o cunosteam, dar am fost impresionata sa vad la televizor ce s-a intamplat, in ce conditii ingrozitoare au murit acesti patru oameni, acesti eroi. Au salvat atatea vieti, dar nu a avut cine sa-i salveze si pe ei, cand au avut nevoie. Pacat, mare pacat! Mai ales ca lasa in urma si un copil”, ne-a spus o femeie prezenta la catedrala.

“Am plans cand am vazut cum au fost lasati sa moara niste oameni care au salvat multe vieti si care puteau sa mai salveze inca atatea altele, fiindca erau inca tineri. Se aflau la jumatatea vietii… Am simtit nevoia sa vin aici si sa-i aduc un ultim omagiu, desi nu o cunosteam“, a declarat o alta femeie.

Laura Vizireanu a fost inmormantata cu onoruri militare in cimitirul Sf. Constantin, iar la mormantul sau au fost trase mai multe salve de foc, in semn de ultim omagiu.

Dumnezeu sa o odihneasca in pace!