In Insula Mare, la punctul de trecere cu bacul, apa a crescut cu circa 2 metri peste nivelul obisnuit

z1

Cresterea continua a apelor  Dunarii, inregistrata in ultimele circa doua saptamani  la mira Braila, a facut ca drumeagul de pamant de pe malul Insulei Mari, din zona trecerii bac catre municipiu, sa fie complet acoperit de apa, iar una dintre cladirile aflate pe tarm sa fie inundata. Localnicii au vazut in ultimele zile cum fluviul creste sub ochii lor, inghitind uscatul, pe o portiune lata de circa 20 de metri. Zona de acces catre unul dintre pontoane, la care tragea bacul mic, se afla acum sub apa si numai  tablitele indicatoarelor  au mai ramas la suprafata. Nici drumul de pe mal, de langa punctul de trecere cu bacul, pe care circulau de regula pescarii, fie pe jos, fie cu bicicleta, in cautarea locului cel mai bun de aruncat undita, nu mai este practicabil decat cu barca.

Localnicii spera ca fluviul sa nu mai creasca in zilele urmatoare, insa spun ca va dura saptamani intregi, pana cand Dunarea va reveni in matca.

Potrivit declaratiilor facute astazi de Adrian Turiac, directorul Apele Romane- filiala Braila, “Braila a trecut din nou printr-o viitura foarte puternica, a treia din 2006. De astazi, Dunarea va intra intr-un trend descendent, dar asta nu inseamna ca noi ne vom slabi vigilenta, ci trebuie sa fim atenti in continuare, pentru ca pericolul nu a trecut cu totul”.