Într-un oraș cu adevărat modern, dacă primarul ar face mare vâlvă pentru niște tramvaie, ar râde până și curcile de el! Ca să parafrazăm un citat celebru, „Gunoiul curcilor, bogăția vulturilor”

Ce face campania electorală din vulturi… Îi dezechilibrează fizic și psihic, că sunt solicitați la maximum și oameni sunt și ei, ca și noi. Iar când sunt vulturi care ani de zile au ținut ciocul pe sus, aerul rarefiat al înălțimilor le dă amețeli atunci când sunt ținuți în condiții de stres prelungit. Și zicem „ținuți” pentru că dacă vulturii nu sunt chiar de capul lor, ci au un șef care ar trebui să le dea direcția de zbor, iar acel șef, din motive de neputință, le dă direcția de prăbușire, treaba se-mpute, ca să citez un clasic în viață. Și vulturul despre care vorbim trebuie să aștepte să se prăbușească ăl de-i duce în groapă, ca să poată să se desfășoare și să preia el comanda. Nu mai durează mult, dar așteptarea e stresantă, asta e ideea.

Vulturul nostru, pe numele de scenă politică Marian, are o slăbiciune la tramvaie. I s-a pus pata pe ele și n-ai voie să zici ceva de jucăriile lui, că face urât. N-are decât două deocamdată, dar nici nu-i trebuie mai multe, că nici n-are linii de tramvai pe care să le plimbe mai mult de câteva stații.

La sfârșitul anului trecut, când le-a primit, a făcut atâta agitație, de zici că și-a luat nave spațiale, nu altceva. A luat ziariștii și i-a plimbat până la cimitir cu unul dintre cele două tramvaie, s-a învârtit ca un păun cu coada înfoiată în jurul lor, a adus specialistul să dea detalii tehnice, a fost sărbătoare mare. Numai Paraziții lipseau în tramvaiul ăla, ca să fie sărbătoarea completă.

Înțelegeți voi ce mare agitație pentru două tramvaie, în Brăila anului 2023?

Într-un oraș cu adevărat civilizat, dacă primarul făcea atâta vâlvă pentru două tramvaie, râdeau până și curcile de el! Ca să parafrazăm un citat celebru, „Gunoiul curcilor, bogăția vulturilor”…

Bine, în orașele cu adevărat civilizate edilii au depășit de mult etapa copilăriei administrative, în care te extaziezi pentru că ai asfaltat câteva străzi și ai luat două tramvaie, dar am zis să ne comparăm și noi cu cei care sunt în top, nu cu cei care sunt la coada topului, ca noi.

Acum Vulturul se dă mare că vor mai veni 8 tramvaie și ca să poată specula electoral mai bine acest subiect, a anunțat pe o rețea de socializare că vrea să găsească împreună cu brăilenii un nume pentru unul dintre acestea. Așa o să poată să aducă în mod sistematic subiectul în atenția publicului, ca să nu uite alegătorii că le-a cumpărat niște tramvaie noi. Nu de alta, dar unii dintre alegători uită repede și trebuie să le spui de mai multe ori același lucru, ca să-l rețină până pe data de 9 iunie. Nu degeaba se spune că repetiția e mama învățăturii.

Nu știm ce părere aveți voi, dar noi, unii, zicem că nume mai potrivit decât Gheorghe Bunea Stancu nu există. Că nu sunt mulți cei care au făcut în Brăila ce-a făcut și ce va mai face el.

 

Acesta este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns