ISU „Dunărea” Brăila a sărbătorit azi 91 de ani de Protecție Civilă în România

Asemeni instituțiilor similare din întreaga țară, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (USU) „Dunărea” Brăila a marcat în aceste zile Săptămâna protecției civile.

În acest an, la data de 28 februarie, se sărbătoresc 91 de ani de Protecție Civilă în România.

Protecția civilă a luat ființă în țara noastră în data de 28 februarie 1933, prin Decretul Regal nr. 468. Acesta aproba „Regulamentul de funcționare a Apărării Pasive contra atacurilor aeriene”, având ca scop „limitarea efectelor bombardamentelor aeriene asupra populației și resurselor teritoriului, fie asigurându-le protecția directă, fie micșorând eficacitatea atacurilor”.

În acest context, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dunărea” Brăila, a desfășurat, începând cu 26 februarie o serie de activități menite să dezvolte comportamentul preventiv.

Astăzi, începând cu ora 10.00, la sediul inspectoratului a avut loc o ceremonie militară și religioasă, marcându-se celebrarea Zilei Protecției Civile din România. La această activitate au participat oficialități brăileni și șefii structurilor MAI județene.

Doi ofițer și doi subofițeri care au obținut rezultate foarte bune în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu au fost înaintați în gradul următor.

Tot astăzi, în intervalul orar 10.00 – 11.00, s-a desfășurat la nivel județean exercițiul de verificare a sistemului de alarmare a populației, intitulat generic „Miercurea alarmelor”.

De asemenea, în intervalul orar 11.00 – 13.00, la toate sediile subunităților de intervenție, s-a organizat evenimentul „Ziua Porților Deschise”, pentru toți cei dornici să cunoască și să se familiarizeze cu specificul acestei activități. Cu această ocazie, participanților li s-a prezentat tehnica utilizată de pompierii salvatori în misiunile operative, s-au reamintit măsurile și modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență prin distribuirea de materiale informative specifice fiecărui tip de risc.

În săptămâna 26 februarie – 4 martie pompierii brăileni au fost și vor fi prezenți în cadrul unităților de învățământ și în zonele aglomerate din municipiu și localitățile județul Brăila, unde au desfășurat și vor desfășura în continuare activități teoretice, dar și practice de instruire privind tehnicile de acordare a primului ajutor și modul de comportare specific tipurilor de riscuri generatoare de situații de urgență.

Șeful ISU „Dunărea” Brăila, col. Cristian Ion, a vorbit astăzi în cadrul unei conferințe de presă despre activitatea de protecție civilă desfășurată de subordonații săi:

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns