Iugulescu: Nu vreau sa ma laud, dar vechea conducere a spitalului a avut un plan fantasmagoric!

P1080063

Managerul Spitalului Judetean de Urgente Braila, Mihail Iugulescu, sustine ca unitatea pe care o conduce s-a prezentat foarte bine pe partea administrativa, la verificarea facuta recent de comisia de acreditare venita de la Bucuresti. Mihail Iugulescu a precizat ca a fost chiar o surpriza placuta sa constate ca membrii comisiei de acreditare au fost multumiti de modul in care este administrat spitalul si de modul in care s-au cheltuit fondurile: “Surpriza a facut ca partea asta administrativa sa obtina rezultate foarte bune, economicul a luat 100%, administrativul a luat 100%, achizitiile au iesit si ele bine. Banii s-au manipulat corect din toate punctele de vedere si din verificarile lor rezulta ca am facut ce trebuia facut pe partea asta”.

Iugulescu a explicat insa ca echipa de control nu a verificat si partea de angajari, care a fost subiectul unui scandal, lunile trecute: “Ei nu au verificat asa ceva, au verificat daca organigrama spitalului este cea aprobata in Consiliul Judetean. Au pornit de la efect: planul de management si planul strategic al spitalului. <<Domnule, ce sunteti voi? Un spital judetean public, da? Ce plan aveti voi, unde vreti sa ajungeti, in cat timp si care este planul strategic, cum o sa ajungeti acolo?>>. Deci de la chestiile astea doua s-a plecat, de la planul de management si planul strategic al spitalului. Nu vreau sa ma laud, dar vechea conducere a spitalului a avut un plan cu niste lucruri le zic eu fantasmagorice, unele dintre ele, dar daca planul ala ar fi venit acum in mana acreditorilor, era de ras! A fost planul meu care a stat la baza, cand am luat acum 3 ani de zile managementul si pe el s-a grefat totul si l-a reluat si l-am pus in opera, pana acum 3-4 luni de zile, cand am vazut noile cerinte ale acreditarii. De aici s-a si plecat cu verificarile, dupa care ni s-a cerut: <<Hai sa vedem ce locatii ai, unde esti>>. Sigur ca a atarnat rau ca avem distantele astea mari intre pavilioane, cum le rezolvam, cum e functionala treaba”.

Amintim ca Spitalul Judetean de Urgenta Braila a fost controlat timp de o saptamana, la finele lunii februarie, de o comisie de la Bucuresti, in vederea acreditarii unitatii medicale amintite.