Iulian Chiriac are probleme cu scaunul (de președinte PSD Brăila). Nu-l căutați acum, că nu e în toane bune; e constipat de joia trecută

Pe măsură ce urcă – sau este urcat – mai sus pe scara politică, Iulian Francisk Chiriac devine tot mai nervos și mai constipat. Pare că are probleme cu scaunul de președinte PSD Brăila, fiindcă pe vremea când era doar președinte al Consiliului Județean Brăila avea scaun normal și comportamentul lui era tot unul normal.

În vremurile bune (pentru noi, ziariștii și pentru el) când era doar președinte CJ Brăila, era întotdeauna disponibil pentru ziariști și era suficient să-i cerem să organizeze ad-hoc o conferință de presă, ca să ne primească în biroul lui și să stăm de vorbă despre orice. De câteva luni, de când s-a stabilit că va fi președinte al PSD Brăila, s-a terminat cu disponibilitatea de a sta de vorbă cu ziariștii oricând, la solicitarea noastră. Cu conferințele de presă organizate periodic s-a terminat de mult și la Primărie, și la Consiliul Județean.

Nu știm dacă pălăria de președinte PSD Brăila este prea mare pentru Chiriac, dar e clar că nu face față prea bine stresului pe care-l presupune această funcție. Nu-i vorbă, că în ultimele săptămâni s-au și adunat motivele de stres pentru el, ca președinte CJ Brăila și președinte PSD Brăila, fiindcă acum s-au găsit să se prăbușească tot felul de chestii, ceea ce-i dă mare bătaie de cap. Și nici n-are curaj să se ducă la spital, să se caute de cap și de nervi, fiindcă acolo cad ba lifturi, ba grinzi, ba țigle, numai capetele nu cad.

Cel mai recent l-au enervat niște nerecunoscători care au anunțat joia trecută că o să treacă din PSD Brăila în PNL: un deputat, un consilier județean și primarii celor mai mari comune din județ, Chiscani și Viziru. Ce oameni, domnule, ce trădători! Nu poți să le spui ceva, că imediat se supără și pleacă la alt partid! Nu suportă liderii adevărați, puternici, care conduc cu mână de fier!

Ce mare lucru a făcut Chiriac? El, bărbatul politic, i-a spus în public unei femei, primărița de Viziru, că n-are nicio valoare, că e „minus zero infinit”, i-a interzis să mai vorbească și să mai facă ceva fără aprobarea lui. Pentru atâta lucru să se supere Măcrineanca? Acum pe bune, prea e sensibilă! Ca să nu mai spunem că „minus zero infinit” nici nu există, deci practic e ca și cum nu i-ar fi spus nimic!

Ce mare lucru le-a făcut altor primari? Zic unii că „i-a jignit și i-a umilit”? Ce bărbați sunt ăștia, dacă se supără pentru niște cuvinte? Politica nu se face cu delicatețuri, politica e o luptă! Ce soldați sunt ăștia care se supără că le-ai zis vreo două, ca să știe că tu, ca șef, ai o…ă?

Dat fiind că am aflat că la finele săptămânii trecute a avut loc la PSD Brăila o ședință în care s-a discutat despre varianta excluderii din PSD a primarilor Cojea și Măcrineanu, am avut proasta inspirație să-l sun astăzi pe Iulian Chiriac, pentru a-l întreba dacă s-a luat decizia excluderii lor din partid. Era constipat rău, din ce mi-am dat eu seama, ține în el de mai multe zile. Pe un ton acru mi-a spus că nu-l interesează ce am aflat eu și că dacă vreau o declarație pe această temă să iau postarea sa de Facebook. Postarea respectivă conține comentariul său, ca șef al PSD Brăila, după anunțul celor patru că vor pleca din PSD la PNL și oricum, am publicat această declarație zilele trecute, deci pentru ce mă interesa pe mine era zero. „Minus zero infinit”, ca să cităm un clasic în viață.

Am insistat, cerând informații despre ședința conducerii PSD și mi-a răspuns pe un ton la fel de acru că „dacă o să se ia decizii importante la PSD Brăila o să fim anunțați”.

Domnule Chiriac, avem toată compasiunea pentru problemele dvs cu scaunul (de președinte PSD Brăila), dar nu faceți confuzie între primarii dvs și ziariști, că nu suntem toți subordonații dvs pe linie de partid! Nu vă dați drumul oricând vă vine (enervarea), că s-ar putea să vi se înfunde!