JANDARMII NOU ANGAJATI LA IJJ BRAILA AU DEPUS ASTAZI JURAMANTUL MILITAR

Sapte jandarmi care au promovat concursul pentru incadrare din sursa externa au depus astazi Juramantul militar, in cadrul unui ceremonial care a avut loc la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila.

Festivitatea a debutat cu intonarea Imnului National al Romaniei, iar dupa depunerea Juramantului si semnarea angajamentului, inspectorul sef al Jandarmeriei Braila, col. Vasile Mot, i-a felicitari pe noii sai subordonati si le-a urat succes in noua activitate: “Depunerea Juramantului militar reprezinta un eveniment deosebit in viata unui jandarm, un prag ce simbolizeaza statutul de militar, precum si obligatia de a duce mai departe valorile si traditiile institutiei din care facem parte. Pentru fiecare dintre cei care urmeaza o cariera in serviciul tarii, Juramantul militar este inceputul unui drum dificil. Va veti asuma responsabilitati noi, va trebui sa dovediti maturitate, integritate si, cel mai important, disponibilitate in a raspunde nevoilor cetatenilor”.

Noii jandarmi vor parcurge pentru inceput un stagiu de integrare, pe parcursul caruia isi vor insusi responsabilitatile specifice atributiilor pe care le vor avea de executat,  dupa care vor fi repartizati la compartimentele sau subunitatile din care fac parte, unde va urma o perioada de sase luni de tutela profesionala.