JUDEȚUL BRĂILA, 9 IUNIE – 22 PERSOANE CONFIRMATE CU COVID-19

Instituția Prefectului anunță că astăzi, 9 iunie, la nivelul județului Brăila sunt monitorizate 2103 de persoane aflate în izolare voluntară și 37 de persoane care se află în carantină institutionalizată. Alte 7.095 de persoane au ieșit din autoizolare la încheierea celor 14 zile și 1131 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieși din carantină instituționalizată.

De asemenea, conform raportării DSP, de la începutul pandemiei, la Brăila 45 de persoane au fost confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 23 au fost declarate vindecate și externate.

În perioada 5-8 iunie polițiștii au acționat în sistem integrat, alături de jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID–19. Astfel, potrivit IPJ Brăila, a fost verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă în cazul a 6.513 persoane și a 70 de societăți comerciale.

De asemenea, polițiștii au depistat 6 persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu, acestea fiind conduse într-un centru de carantină pentru o perioadă de 14 zile, urmând a suporta și costurile generate în această perioadă. Persoanele în cauză au fost și sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 4.000 de lei, pentru nerespectarea  prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.