Județul Brăila rămâne pe primul loc la nivel național la Bacalaureatul 2023. După rezolvarea contestațiilor se înregistrează trei medii de 10

Astăzi s-au publicat pe site-ul Ministerul Educației rezultatele finale la Bacalaureatul 2023.

Brăila se menține pe primul loc în topul național, din punct de vede al ratei de promovare a Bacalaureatului, după rezolvarea contestațiilor. Mai mult, promovabilitatea a crescut la nivelul județului de la 87,3% cât fusese inițial, la  89,1%.

Înainte de contestații în Brăila nu s-a înregistrat nicio medie de 10, dar după recorectarea lucrărilor s-au înregistrat trei medii de 10: Teodora Anca Plopeanu (Colegiul Național „Nicolae Bălcescu”), Mirela Georgiana Moisoiu (Colegiul Național „Nicolae Bălcescu”) și Ana-Maria Ioana Vîlu (Colegiul Național „Gheorghe Munteanu Murgoci” ).

Un singur liceu din județul nostru a obținut o rată de promovare de 100% – Colegiul Național „Gheorghe Munteanu Murgoci”.

În județul Brăila la această sesiune a Bacalaureatului au fost înscriși 1.649 de absolvenți, s-au prezentat la examene 1.606 elevi și 1.324 dintre aceștia au fost declarați admiși.

În topul național județul Brăila (cu o rată de promovare de 89,1%) este urmat de Cluj (88,4%), Galați (86,7%), Iași (86,6%) și (Brașov 86,5%).

(sursă foto – Ministerul Educației)