La început de an școlar, în județul Brăila nu au autorizație sanitară de funcționare 90 de clădiri ce aparțin unor unități de învățământ preuniversitar. Din cele două facultăți, una nu are autorizație

Ca la fiecare început de an școlar, și acum, la începutul anului școlar 2023-2024 vorbim la Brăila despre zeci de locații cu destinația spații de învățământ care nu au autorizația sanitară de funcționare.

Potrivit datelor prezentate recent în sedința Comisiei de Dialog Social, doar 63% dintre locațiile unităților de învățământ din judet au autorizație sanitară de funcționare.

În raportul prezentat de dr. Gabriel Ciochină, director executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Brăila, se arată că în județul nostru sunt 102 unități de învățământ cu personalitate juridică, care au 141 unități de învățământ arondate, rezultând un număr total de 243 de locații. Dintre aceste locatii, 153 (62,96%) au autorizație sanitară de funcționare.

La nivelul judetului Brăila funcționează și două facultăți, dintre care una deține autorizație sanitară de funcționare, iar cealaltă nu este autorizată.

Precizăm că în anul școlar 2022-2023 existau 104 unitati de învățământ cu personalitate juridică, ce aveau 144 de unități de învățământ arondate, rezultând un număr total de 248 de locatii, din care 155 unități de învățământ (62,5%) dețineau autorizații sanitare de funcționare.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns