Liberalul Mitescu, despre calendarele cu pozele liderilor PSD Brăila: „Este de noaptea minții! Beți un pahar cu apa scumpă a Brăilei și treziți-vă la realitate!”

Liberalul Marius Mitescu consideră penibilă ideea social-democraților brăileni de a împărți în diverse localități din județ calendare de perete pentru anul 2024 în care apar fotografii cu liderii PSD Brăila.

Mitescu afirmă într-un comunicat de presă că sloganul folosit de PSD, respectiv “Cea mai buna echipă pentru Brăila”/ “Cea mai bună echipă pentru Însurăței”/ “Cea mai bună echipă pentru Viziru”, etc, este unul care „mai degrabă s-ar potrivi unui partid proaspăt înființat și care vrea să demonstreze că se poate face treabă, dar nu PSD-ului, care de 30 de ani a arătat că nu poate NIMIC.

Culmea fuduliei, aroganței si ipocriziei este că au pus acest slogan pe calendare, însoțindu-l și de fotografiile baronilor PSD, care speră să mai poată face NIMIC încă patru ani pentru electorat.

Printre protagoniștii «vedete» afișați cu poze în calendar se numără și edilul Brăilei, Marian Dragomir, cel care se laudă constant cu asfaltarea pe bani publici sau europeni, de parcă a trimis o rachetă pe lună și nu ar fi firesc să asfalteze. Cât despre lucrările de toată jena, pe cine mai interesează, el asfaltează și se bucură cu patos patriotic la festivalurile și concertele organizate.

Cum în fundalul calendarului se vede în toată splendoarea Podul Suspendat peste Dunăre, nu putea lipsi de pe calendar Mihai Tudose, cel care-și arogă senin construcția, dar a cărui semnătură lipsește cu desăvârșire de pe documentele acestui obiectiv.

Despre președintele cel mai președinte al Consiliului Județean, Iulian Chiriac, în afară de faptul că este ținut în brațe de Mihai Tudose, mare lucru nu se poate spune pentru ca domnia sa alte merite nu are. Este chiar de poză și s-a făcut remarcat doar prin «seriozitatea» cu care și-a abordat colegii de partid, prin înjurături.

Acum, în legătură cu aceste calendare, să le trimiți brăilenilor la început de an și să-ți imaginezi că oamenii s-ar putea bucura la vederea fotografiilor, când realitatea este tragică, este de noaptea minții. Când Brăila este ultima pe țară la toate capitolele ce țin de progres, de bunăstarea oamenilor, este ireal. Ca un paradox, suntem fruntași doar la rezultatele elevilor la examenele naționale, dar tinerii sunt conștienți că viitorul nu este la Brăila, așa că învață bine și fug.

Oamenii sigur vor zâmbi la vederea calendarelor, dar vor zâmbi amar și poate ironic. Asta pentru că viața trăită de 30 de ani sub administrația PSD le-a dovedit că acest partid NU a avut și nu va avea cea mai bună echipă pentru oameni. Un PSD întins ca o caracatiță, având în spate tot aparatul comunist, a muncit calculat, strict pentru interesele de grup. Nici măcar ideea cu calendare nu le aparține, au văzut cât succes are caricaturistul Costel Pătrășcan cu acest concept și au zis că merge ca uns.

Beți un pahar cu apa scumpă a Brăilei, căci sigur vă trece și treziți-vă la realitate!”.