LUNGU: LA SPITALUL JUDETEAN LI SE CERE PACIENTILOR SA-SI ADUCA PANA SI CD-UL PENTRU INREGISTRAREA REZULTATELOR DE LA RMN SAU CT

Consilierul judetean Danut Lungu (PNL) i-a cerut astazi presedintelui CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), sa explice ce se intampla la Spitalul Judetean de se tot discuta despre lipsa unor medicamente sau a substantelor de contrast pentru investigatii de tip RMN sau CT (computer tomograf).

Lungu a declarat ca s-a ajuns la un asemenea nivel, incat spitalul amintit le cere pacientilor sa-si aduca pana si CD-ul pe care se inregistreaza rezultatele de la RMN sau CT: “Ce se intampla acolo de nu avem cele necesare pentru functionarea normala a actului medical? Si aici ma refer la medicamente, dar mai fac referire la ceva ce mi s-a parut deja bizar: nu avem substanta de contrast pentru aparatele de imagistica si culmea culmilor, nu sunt nici macar CD-uri pentru inregistrarea acestor rezultate la aparatele respective”.

Solicitata sa dea un raspuns la aceste intrebari, managerul Spitalului Judetean, Delia Rasnoveanu (PSD), ca de obicei, a negat ca ar fi astfel de probleme, ea declarand ca la aceasta data exista atat medicamente, precum si substanta de contrast si CD-uri pentru Imagistica.

Lungu a contrazis-o pe Rasnoveanu, precizand ca are informatii de la pacienti care au fost zilele trecute in Spitalul Judetean pentru acest tip de investigatii si carora li s-a cerut sa-si cumpere singuri CD-urile respective.

Fiindca in timp ce liberalul isi expunea argumentele, presedintele Chiriac avea o disputa cu PND-istul Catalin Iordache, Lungu a comentat: “Eu cred ca am pus o intrebare de bun simt, iar dvs (Iulian Chiriac – n.r.) mi-ati demonstrat ca nu puteti sa aveti acelasi bun simt, sa ascultam.

Doamna director, nu va suparati pe mine, am informatii de la pacienti de acolo: inclusiv CD li s-a cerut – un CD de un leu, nu stiu cat e CD-ul respectiv -, ca sa poata sa inregistreze rezultatele de la Imagistica”.

“Poate a fost o sincopa saptamana trecuta; saptamana aceasta avem”, a spus Rasnoveanu.

“Nu vreau sa intelegeti gresit, eu nu vin cu a arata cu degetul sau ceva de genul asta. Daca sunt ceva probleme, sa gasim solutiile ca sa le deblocam. Pentru ca sunt situatii si situatii… Dar sunt din ce in ce mai multe lucruri de genul asta. Avem rugamintea: daca  cumva sunt probleme, haideti sa le gasim solutii si sa putem sa mergem mai departe”.