LUNGU: PRIMARUL CLUJULUI SE LAUDA CU PRIMA STRADA SMART DIN ROMANIA, CEL AL BRAILEI SE LAUDA CU O INVESTITIE PRIVATA DE TIP FAST FOOD

Consilierul judetean Danut Lungu (PNL) are un gust amar, atunci cand compara rezultatele administratiei publice clujene cu cele ale administratiei brailene.

Lungu scrie intr-o postare facuta pe o retea de socializare ca in timp ce primarul Clujului vorbeste despre realizarea primei strazi smart din Romania, primarul Brailei, Marian Dragomir se lauda cu amenajarea unor sensuri giratorii si cu investitiile de tip fast food ale unor firme private: “La Cluj, primarul Boc se lauda cu prima strada smart din Romania (investitie facuta pe bani europeni).
La Braila, administratia locala se lauda cu noi sensuri giratorii si investitii private de tip fast food (McDonald’s).
Da, stiu, se asfalteaza, se plombeaza strazi, se fac noi parcari, dar nu se pune accent pe inovarea urbana care sa tina cont de nevoile cetatenilor, ale mediului de afaceri, cultural, social, etc. Trebuiesc identificati toti factorii economici care pot duce la o crestere economica a orasului. Cresterea economica inseamna capacitate de dezvoltare urbana, care duce la o crestere a calitatii vietii. Lucru prioritar, daca se doreste ca Braila sa redevina un oras magnet. Absorbtia de bani europeni ajuta la dezvoltarea orasului. NU este de ajuns sa se asfalteze si sa se puna panselute daca ne dorim un oras dezvoltat…

O strategie trebuie facuta cu implicarea societatii civile, a mediului de afaceri, a reprezentantilor institutiilor de cultura, etc. Se pare ca nu se doreste nici din partea cetatenilor o strategie de tip Smart-City… e bine si asa, ce conteaza daca ajungem un oras imbatranit…”.

Precizam ca investitia la care face referire liberalul, prima strada smart din Romania, este un proiect in valoare de circa 6 milioane lei ce urmeaza a fi realizat din fonduri europene si a fost aprobat recent de Consiliul Local Cluj-Napoca. Acesta vizeaza modernizarea si reamenajarea unei străzi din Cluj care va avea iluminat inteligent, banci cu încarcare USB, wi-fi si de asemenea, un spatiu pietonal mult mai larg (vezi foto).