Mihai Tudose (PSD) declară că este unul dintre cei mai mari contestatari ai Deliei Râșnoveanu (PSD), fostul manager al Spitalui Județean Brăila: „I-am cerut de mai multe ori demisia, fiindcă n-am fost mulțumit de actul managerial”

Declarație în premieră a europarlamentarului Mihai Tudose (PSD), cu privire la fostul manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila, Delia Râșnoveanu (PSD), care a demisionat recent din funcție, în urma unei tragedii întâmplate la unitatea pe care aceasta o conducea.

Tudose a afirmat că a fost unul dintre cei mai mari contestatari ai Deliei Râșnoveanu și că i-a cerut demisia de mai multe ori,  pentru ca fost nemulțumit de activitatea sa managerială.

Declarația a fost făcută aseară, în cadrul emisiunii „Culisele Statului Paralel” de la Realitatea TV , în care s-a discutat, printre altele, despre cazul pacientului internat în spital care în timpul nopții a dispărut dintr-un salon de la etajul VI, a ieșit din spital îmbrăcat în pijama și desculț, fără să observe nimeni și a fost găsit mai târziu decedat, în afara unității spitalicești.

Consilierul județean Alexandru Bucălău (PNL) a vorbit în acest context despre faptul că la Spitalul Județean s-au întâmplat în ultimii ani mai multe incidente care au arătat că managerul Delia Râșnoveanu nu este persoana potrivită pentru acea funcție și a precizat că PNL i-a cerut în mai multe rânduri demisia, dar PSD-ul a ținut-o în funcție.

Mihai Tudose a replicat: „Luați voi spitalul și făceți-l voi, dacă sunteți deștepți!”.

„Cum adică, domnule, să-l luăm noi?!”, a spus Bucălău.

„Nu e o numire politică a managerului, e concurs! Interimar, puneți-l manager pe cel de la PNL. Luați Consiliul de Administrație (al Spitalului Județean Brăila – n.r.) – este politic, se fixează la Consiliul Județean.”

„Păi vedeți! Spitalul Județean este în subordinea Consiliului Județean!”

„Cine este președinte al CA astăzi, domnule Bucălău?”

„Domnul ex-PSD-ist, actual AUR, domnul Botea!”

„Domnul Botea n-a fost la PSD niciodată.”

„A votat cu dvs cap coadă în CJ și a fost la PMP.”

„Noi o să vă propunem ca, de exemplu, domnul doctor Cristian Pricop, membru PNL, să fie manager al Spitalului Județean.”

„Scuzați-mă că vă întreb: așa se pun managerii la spital? Numire politică?”, a întrebat realizatoarea emnisiunii, Anca Alexandrescu.

„Președintele Consiliului Județean trebuie să numească acum un manager interimar. Îl numim interimar pe cel de la PNL. L-am propus”, a explicat Tudose.

„Noi nu am propus pe nimeni, domnule Tudose!”, a  spus Bucălău.

„Voi n-ați propus pe nimeni și nici nu puteți să propuneți pe nimeni, cum nu putem nici noi, în cadrul concursului. Interimar se poate. L-a propus CJ pe un medic de la PNL să fie președintele Consiliului de Administrație al Spitalului Județean. A refuzat. Ei (PNL-n.r.) politizează, nu noi!”

„Ce politizăm noi, domnule? Spuneți, doamna Râșnoveanu ce grad de rudenie prin alianță are cu dvs?”

„Doamna fostă manager este rudă cu nașul meu. Asta nu este imputabil nici ei, nici mie. Nu de asta a luat concursul. N-am nicio problemă; sunt unul dintre cei mai abitiri contestatari, eu cerându-i de mai multe ori demisia, fiindcă n-am fost mulțumit de actul managerial”, a mai afirmat Mihai Tudose.