Mitescu (PNL): „La Brăila «excelăm» în cheltuirea banului public din taxe și impozite și de aceea toată lumea este efectiv scârbită”

Notarul Marius Mitescu (PNL) consideră că la ora actuală brăilenii sunt dezamăgiți și chiar „dezgustați”, pentru că primesc de la guvernarea locală PSD doar „pâine, circ și sărăcie”.

Mitescu a declarat într-o recentă conferință de presă că Brăila se află „într-o cădere liberă”, care poate fi oprită doar „de o administrație extrem de competentă, care identifică niște soluții”: „Stăm și ne uităm cu jind la Oradea, la Cluj, la Constanța, la Iași, la Galați.

M-am uitat pe harta finanțărilor europene accesate până la 23 martie 2023. Pe Regiunea de Sud-Est, Brăila ocupă ultimul loc. Nu mă uit la cei din Constanța, care au o sumă fantastică, dar mă compar cu Galațiul, care a accesat peste 4 miliarde lei. Noi suntem la 2,5 miliarde lei. Galațiul are un city manager care a performat în domeniul ăsta, atragerea de fonduri europene.

Brăila performează an de an în ceea ce privește învățământul. Problema e că acești copii nu rămân în Brăila. De ce? Nu sunt investiții în social, în economic și atunci nu-și găsesc locuri de muncă și oamenii e firesc să plece. Nu pleacă doar forță de muncă calificată, pleacă și forța de muncă necalificată.

Citeam pe site-ul ministerului că în Brăila există o rată scăzută de adoptare a soluțiilor digitale, deci la digitalizare stăm dezastruos, iar infrastructura este și ea la pământ. Vorbim de incubatoare și de parcuri industriale în acest program. Ați auzit ceva de genul ăsta la Brăila?

«Excelăm» în cheltuirea banului public din taxe și impozite și de aceea toată lumea din Brăila este efectiv scârbită. E un drum unic care te duce într-o fundătură. Nu poți doar să pui biruri pe oameni și să nu înțelegi că banii reali sunt în fonduri europene”.