Mizerii PSD-iste fără precedent în ședința CLM Brăila: primarul Dragomir a jignit în mod repetat o ziaristă și a spus că este „purtătorul de cuvânt al PNL”. Hal de comportament al viceprimarului Jantea Crican: „Ieși afară!”

Jigniri la adresa unei ziariste, insinuări și chiar acuzații mincinoase, plus solicitarea „Ieși afară!” – așa înțeleg să se comporte primarul Brăilei, Marian Dragomir (PSD) și viceprimarul Alexandru Jantea Crican (PSD), a căror aroganță crește îngrijorător de la o zi la alta.

Obișnuiți probabil cu modul în care se comportă ei, „mari lideri politici”, cu cei din PSD, primarul și viceprimarul – care astăzi s-a putut „desfășura” ca președinte de ședință – au impresia că toată lumea trebuie să le tolereze aroganțele demne de un vătaf administrativ/politic.

Ceea ce s-a întâmplat azi nu vine din senin; atât președintele Organizației Județene PSD Brăila, Iulian Chiriac (care este și președinte al Consiliului Județean), cât și președintele Organizației Municipale PSD Brăila, Marian Dragomir, și-au făcut un obicei din a insinua de fiecare dată când au ocazia, că ziariștii care pun întrebări incomode și critică diverse lucruri pe care le fac ei, perfecții PSD-iști, sunt „trompete PNL”, „mint”, etc. De la un timp, Dragomir duce un război pe față cu acea parte a presei care nu-i ridică ode și care nu atacă pe cine dictează ei să fie atacat, acuzându-i pe acei ziariști în fel și chip pe rețelele de socializare și făcându-i în fel și chip în discuțiile lor private cu colegii din partid. Colegi dintre care unii sunt atât de scârbiți de ceea ce văd/aud, încât le spun ziariștilor despre aceste lucruri, sub protecția anonimatului.

Astăzi, în ședința CLM Brăila, Marian Dragomir a abordat subiectul indemnizațiilor însoțitorilor persoanelor cu dizabilități, indemnizații care nu au fost plătite integral, lucru care a făcut ca beneficiarii lor să se afle într-o situație foarte dificilă. Edilul șef a acuzat o ziaristă că „a vehiculat în mod fals” niște informații pe o rețea de socializare – postarea acesteia fiind făcută după ce mai mulți însoțitori ai unor persoane cu dizabilități, disperați că nu și-au primit indemnizațiile integral, au contactat-o (așa cum au contactat și alți ziariști) și i-au cerut ajutorul. Și nu a fost prima dată când Dragomir a atacat-o public pe ziarista Gina Bahor, acuzând-o că minte.

Aceasta, care era prezentă la ședința CLM, a intervenit și a declarat că nu a vehiculat „în mod fals” informații și i-a cerut lui Dragomir să nu mai aducă acuzații fără argumente, la care viceprimarul Jantea Crican i-a spus Ginei Bahor că nu are voie să vorbească în CLM fără să i se permită acest lucru și a continuat cu „Ieși afară!”.

După ce a lansat acel atac la adresa ziaristei, Dragomir a comentat „inocent” că „în CLM ar trebuie să respectăm anumite chestiuni și dacă doamna respectivă dorește să intervină, este colegial să spună acest lucru, nu să vorbească peste ceilalți, să folosească un ton decent”.

Dat fiind că ședința CLM a fost transformată într-o discuție în care era înfierată cu mânie proletară/comunistă o ziaristă, am intervenit și i-am cerut viceprimarului Alexandru Jantea Crican să nu-și mai permită să o jignească pe aceasta, fiindcă nu este pe moșia lui în sala de ședință. De asemenea, am cerut bărbaților din sală să ia atitudine, nu să asiste impasibili la modul în care este atacată o femeie de doi bărbați care cred că puterea politică și administrativă pe care o dețin vremelnic le dă dreptul să facă orice.

„Nu aveți dreptul să vorbiți în Consiliul Local și nu aveți voie să țipați în Consiliul Local. Nu sunteți membru în Consiliul Local!”, a spus Jantea Crican.

Viceprimarul i-a cerut în mai multe rânduri Ginei Bahor să părăsească sala, iar aceasta i-a spus că n-are decât să cheme poliția, dacă așa consideră de cuviință.

Dragomir a intervenit și a spus că nu o să cheme poliția, dar că ea, ca „o ziaristă care este plătită din bani publici”, se comportă într-un mod inadecvat în ședința CLM.

La solicitarea repetată a Ginei Bahor ca primarul să înceteze să mai facă din persoana ei subiectul discuțiilor în CLM și să treacă la adevăratul subiect, adică să spună ce se întâmplă cu banii aferenți indemnizațiilor însoțitorilor persoanelor cu dizabilități, edilul șef a continuat să discute despre ea și să susțină că „prin informații false a dezinformat”. Și după ce a atacat-o din nou, primarul i-a spus ziaristei că ea „ar trebui să se comporte în primul rând elegant, pentru că reprezintă opinia publică”.

Consilierul municipal Petrică Popa (PNL) a declarat că este inacceptabil modul în care a fost tratată ziarista Gina Bahor în cadrul ședinței CLM, ceea ce l-a făcut pe Dragomir să continue atacul la adresa acesteia: edilul șef a spus că „este foarte ciudat” că ea a scris despre un subiect abordat de consilierii liberalii în cadrul unei comisii din cadrul CLM. După cum se vede, faptul că unii ziariștii brăileni au tratat un subiect care este de maxim interes pentru însoțitorii persoanelor cu dizabilități (care au rămas fără bani în prag de iarnă), dar și pentru beneficiarii serviciilor lor, este pentru PSD-istul Marian Dragomir o dovadă că acei ziariști sunt susținătorii PNL…

Mai mult, primarul i-a spus consilierului liberal că „în CLM trebuie să ne purtăm civilizat” și că nu este normal ca diverse persoane „să intervină și să jignească consilierii, primarii, angajații Primăriei, pentru că mâine puteți fi dvs, cu excepția situației în care nu cumva ziarista respectivă a făcut vreo înțelegere cu PNL și vă reprezintă”.

Dragomir și Jantea Crican au mers și mai departe și au numit-o pe Gina Bahor „purtătorul de cuvânt al PNL”.

„Doamna ziaristă nu a făcut decât să escaladeze într-un circ ieftin, să vorbească în cadrul ședinței, care este una solemnă și nu are această calitate, motiv pentru care a fost poftită să părăsească sala. În momentul în care nu vă înțelegeți poziția și în momentul în care sunteți prezentă în această ședință și nu aveți voie să interveniți și faceți circ și panaramă în calitate de purtător de cuvânt al PNL, mă simt nevoit să vă invit să părăsiți sala. Ați venit pentru circ și panaramă!”,  a afirmat Jantea Crican.

La finalul discuției, Petrică Popa a comentat că „derapajul președintelui de ședință, Alexandru Jantea Crican, este inadmisibil. N-am pomenit așa ceva, în atâtea mandate, asemenea mod de manifestare a unui consilier municipal și președinte de ședință”.

Închei spunând că în 30 de ani de activitate în presa locală și centrală, nu am mai văzut vreodată ca într-un for al reprezentanților administrației publice, niște politicieni să se coboare la un asemenea nivel mizerabil, în relația cu ziariștii. Am văzut multe mizerii în spațiul politic/administrativ în acești ani, dar așa ceva nici pe vremea lui Gheorghe Bunea Stancu (PSD) nu s-a întâmplat.

Marian Dragomir, Alexandru Jantea Crican, v-ați întrecut înaintașii la acest capitol! Rușine!