Nicu Teodorescu: Demisie de bunavoie si silit de imprejurari

NicuTeodorescu

Demisie de bunavoie si silit de imprejurari – asa a plecat, astazi, oficial, din fruntea Societatii Filarmonice “Lyra”  din Braila, doctorul Nicu Teodorescu. Oficial, a purtat numele de “incetare a contractului de management”, insa, practic, a fost o mazilire anuntata deja de cateva saptamani. Astazi, in plenul Consiliului Judetean Braila, s-a aprobat retragerea lui Teodorescu din functie, dupa ce presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, anuntase anterior ca opreste finantarea institutiei amintite, fiindca este nemultumit de modul in care este condusa.

Stancu a precizat, ulterior, ca in urma unei discutii cu Nicu Teodorescu, acesta a acceptat sa se retraga de la conducerea Societatii filarmonice, pentru a lasa locul unui manager mai tanar, cu alte idei, care sa respecte cerintele autoritatii locale si care, astfel, ca poata beneficia de finantare de la buget.

Astazi, la final de mandat, Teodorescu a declarat: “Dupa ce m-am pensionat, mi-am dedicat intreaga viata care mi-a mai ramas muzicii, pasiunea mea de la varsta de 5 ani. In momentul in care dvs ati infiintat Institutia publica de spectacole <<Lyra>> si m-ati numit managerul ei, ati facut un gest extraordinar. Stiind ca pasiunea vietii mele este muzica, mi-ati incredintat aceasta functie. Asa cum am si scris in actul de demisie pe care vi l-am inaintat, v-am multumit acolo pentru ca timp de 7 ani mi-ati prelungit viata, adica mi-ati dat posibilitatea sa fac muzica inca 7 ani. Va mai multumesc inca o data si acum, in fata consilierilor, pentru gestul pe care l-ati facut”.

Amintim ca dr. Nicu Teodorescu,  muzicolog si dirijor, in varsta de 86 de ani, a fost unul dintre  cei mai consecventi sustinatori ai muzicii culte in Braila si ca urmare a eforturilor sale sustinute, s-a reinfiintat  Societatea Filarmonica “Lyra”.  Teodorescu a dirijat numeroase de concerte, sub bagheta sa cantand artisti precum  Ion Voicu, Dan Grigore sau Cleopatra Melidoneanu.