Nistor: Rezultatele la Evaluarea Nationala si Bacalaureat onoreaza invatamanul brailean

P1100953

Deputatul UNPR de Braila Marioara Nistor considera ca rezultatele obtinute de elevii braileni la Evaluarea Nationala si Bacalaureat sunt meritorii si onoreaza invatamantul judetean. Marioara Nistor este de parere ca aceste rezultate (primul loc la tara la Evaluarea Nationala si o promovabilitate cu 10% peste media nationala, la Bacalaureat, inainte de contestatii) reprezinta o dovada ca la Braila „se face carte” si ca indiferent de faptul ca ar putea sa mai existe unele lucruri in neregula in acest domeniu, asa cum s-a suspectat, dupa anchetele procurorilor DNA, cea mai mare parte a profesorilor isi fac in mod corect datoria: “In primul rand, as dori sa le transmit felicitari tuturor elevilor pentru rezultatele obtinute la examenele din acest an! Elevii braileni dovedesc, inca o data, performanta de care sunt capabili. Nu pot sa spun ca sunt surprinsa de notele obtinute, deoarece am avut intotdeauna incredere in potentialul tinerilor si in capacitatea profesorilor braileni de a le oferi o educatie adecvata.
Aceste rezultate la Evaluarea Nationala si Bacalaureat sunt o dovada a faptului ca dincolo de unele probleme care au aparut la finele anului trecut si care au tulburat apele in invatamantul brailean, dupa descinderile procurorilor DNA, in Braila se face carte. Ele sunt o dovada a faptului ca desi, poate, mai exista <<uscaturi>> (iar acest lucru va fi stabilit de o instanta judecatoreasca, prin sentinta definitiva si irevocabila), cele mai multe dintre cadrele didactice din Braila sunt persoane dedicate, care isi fac in mod cinstit si corect meseria. Pentru ca pe langa munca elevilor si interesul dat de parinti in educatia copiilor lor, fara preocuparea profesorilor, nu s-ar fi obtinut aceste procente de promovabilitate onorante pentru invatamantul brailean. Cred ca mai putem vorbi, de asemenea, si despre faptul ca in ciuda schimbarilor care au avut loc la Inspectoratul Scolar Judetean in perioada amintita, echipa aflata la carma acestei institutii a reusit sa-si faca treaba si sa pastreze controlul asupra invatamantului local, astfel incat sa nu se ajunga la o degringolada in domeniu.

As vrea ca in final sa le urez tuturor elevilor vacanta placuta, succes celor care inca urmeaza sa sustina examene de admitere si sper ca toti absolventii sa se bucure de o experienta cat mai placuta pe parcursul anilor de facultate”.

Amintim ca in acest an, Braila s-a clasat pe locul I la nivel national, pentru al patrulea an consecutiv, la Evaluarea Nationala, cu o promovabilitate de peste 92% si a obtinut o promovabilitate de 76,56%, la examenul de Bacalaureat, inainte de contestatii, comparativ cu media nationala, de 66,41%.