Orban: In disputa PNL-PDL Braila, pozitia de bun simt, normala si fireasca este cea pe care o exprim eu

images

Disputa intre PDL si PNL pe tema functiilor detinute de liberalii braileni in administratia locala se va lamuri la centru, intr-o comisie care s-a constituit, dar inca nu s-a constituit. Cel putin asta spune liderul liberal Ludovic Orban, pe care l-am intrebat astazi ce opinie au liderii centrali PDL despre situatia tensionata de la Braila, legata de faptul ca liberalii refuza sa indeplineasca pretentiile “colegilor de fuziune” democrat-liberali si sa renunte la functiile detinute in administratia locala, alaturi de PSD: “Exista ceea ce se numeste o comisie care s-a constituit in urma procesului de fuziune, o comisie care trebuie sa rezolve situatiile din teritoriu. Comisia asta nu s-a constituit, e in curs de constituire; ea e definita in prevederile protocolului si in scurt timp va functiona. Insa va repet, nu cred ca pot sa existe diferente de abordare, este si interesul noilor nostri colegi din PDL ca oamenii care ne reprezinta si detin functii in administratia locala sa poata sa aiba pozitii publice si sa se poata implica la nivelul comunitatii”.

Informat ca desi opinia lui este ca nu pot sa existe diferente de abordare intre PNL si PDL Braila pe aceasta tema, ele exista, Orban a comentat: “Din cate stiu eu, aceasta pozitie in mod evident a fost o pozitie care a fost oarecum anterioara definitivarii procesului de fuziune; sunt convins ca odata fuzionati, vom ajunge la o pozitie comuna, care pozitie comuna este dupa opinia mea de bun simt, normala si fireasca – pozitia pe care o exprim eu”.

Amintim ca pozitia pe care o exprima Ludovic Orban este ca ar fi un “act de abdicare” ca liberalii sa renunte fara motiv la functiile de viceprimar al municipiului si vicepresedinte al Consiliului Judetean, chiar daca acestea sunt parte a guvernarii locale PSD.