Partene: Daca n-ar fi fost managementul corect, bine gandit al lui Danielescu, poate n-am fi ajuns la ancheta DNA

partene valeriu3

Presedintele Sindicatului invatamantului brailean, Valeriu Partene, considera ca ancheta DNA din ultima perioada facuta in domeniul educatiei, la nivel judetean, ar putea avea ca explicatie tocmai rezultatele de exceptie obtinute de Braila in ultimii ani la examenele nationale. Partene nu exclude posibilitatea ca situarea Brailei pe primul loc in topul national la bacalaureat si la Evaluarea nationala mai multi ani consecutiv sa fi ridicat suspiciuni cu privire la corectitudinea organizarii si desfasurarii acestor examene si de aceea, DNA sa fi luat la verificat aceste aspecte.

Partene este insa convins ca performantele invatamantului brailean au la baza munca profesorilor si elevilor si managementul foarte bun de la nivelul Inspectoratului Scolar, in frunte cu inspectorul scolar general Iulian Danielescu: “Invatamantul este institutia care are cel mai mare numar de salariati  in judetul Braila, suntem aproape 5.000 de oameni. Evident ca tot ceea ce se intampla afecteaza imaginea acestei institutii. Noi speram ca lucrurile sa se linisteaca cumva, adevarul sa iasa la suprafata si sa stim ce avem de facut. In opinia mea, managementul institutional la Inspectoratul Scolar este unul care a dat rezultate. Nu este intamplator faptul ca de 3 ani de zile Braila este portdrapelul Bacalaureatului national; la fel, nu este intamplator ca in ultimii 2 ani, Evaluarea nationala ne-a situat pe locul I la nivel national. Deci chestiunile astea aduc, probabil, undeva, si suspiciune. Asa cred eu: daca n-ar fi fost managementul institutional corect, bine gandit si bine asezat, poate n-am fi ajuns aici”.

Atentionat ca o parte dintre neregulile cercetate de DNA vizeaza exact Bacalaureatul din acest an, Partene a spus: “Sincer, ne pare rau pentru ce se intampla si categoric, imaginea scolii brailene este afectata foarte mult in acest moment. Dar ce sa spun: sa ne ferim sa nu avem un procent mare la Bacalaureat, ca Doamne-fereste ce se intampla? Eu cred in seriozitatea oamenilor din invatamantul brailean, cred in seriozitatea profesorilor, cred in faptul ca la Braila, in scoala, se munceste cu adevarat, iar rezultatele reflecta realitatea – chiar daca or mai fi si greseli, ca nu exista loc unde sa nu se greseasca, dar nu trebuie sa generalizam. Rezultatele pe care le-a obtinut Braila eu cred ca sunt corecte, sunt reale, reflecta munca salariatilor scolii brailene si reflecta managementul institutional pe care Inspectoratul Scolar l-a realizat in ultimii ani”.