Pătrășcan, la prezentarea expoziției “Caricatura pusă la zid”: „Eu am răgușit spunând că Brăila merită mai mult…”

Caricaturistul Costel Pătrășcan a marcat ieri, 7 mai, Ziua Mondială a Râsului, care se sărbătorește în prima duminică a lunii mai a fiecărui an. Evenimentul a avut loc la Muzeul Umorului, care este găzduit de Palatul Lyra, iar Pătrășcan a găsit, ca de obicei, un mod inedit de a îmbina râsul sănătos cu zâmbetul amar al artistului care chiar plătește pentru curajul de a spune unor lucruri pe nume, într-o vreme în care cei care au puterea politică și administrativă nu au întotdeauna și puterea de a accepta critica, fie ea exprimată în cuvinte sau în desene/caricaturi.

“Caricatura pusă la zid” – este titlul expoziției prezentată de Costel Pătrășcan, care, după ce a simțit că a fost pus la zid de cei care au puterea la nivel local, a ales  să-și pună singur caricaturile „la zid”: „E un fel de zid al plângerii, doar că… pe dos”.

Ceea ce n-au reușit niște oameni, a reușit totuși un virus, care „i-a închis gura” lui Pătrășcan pentru câteva zile – mai exact i-a luat vocea -, așa că deschiderea evenimentului a fost făcută de președintele Societății Filarmonice Lyra, Constantin Teodorescu:

Pătrășcan nu s-a lăsat însă și a vorbit și el celor prezenți: „Eu am răgușit spunând că Brăila merită mai mult… E adevărat că nu sunt eu Cicero, nu sunt mare orator, dar nici așa prost n-am vorbit niciodată. N-aș da vina, totuși, pe Primărie”.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns