Pe surse: PSD-iștii brăileni îi curtează la greu pe primarii Cojea și Măcrineanu, pentru a-i convinge să revină în PSD, după ce aceștia s-au alăturat echipei PNL. De teamă să nu-și piardă funcția de președinte al PSD Brăila, Iulian Chiriac este dispus să lingă unde a scuipat

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac și primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, ar putea să piardă șansa de a candida pentru un nou mandat sub sigla PSD în 2024, dacă președintele PSD, Marcel Ciolacu, va reuși să introducă în statutul partidului o prevedere care să limiteze la două numărul mandatelor primarilor și președinților de consilii județene.

Ciolacu a vorbit despre această intenție a sa în cursul săptămânii trecute, explicând că „se acceptă oameni în aceeași funcție o perioadă mult prea lungă de timp. Din punctul meu de vedere, primarii, președinții de CJ nu ar trebui să aibă voie să fie mai mult de două mandate. Este suficient, fiindcă în acel moment, câteodată, puterea îmbată”.

Rămâne de văzut dacă președintele PSD va reuși să impună această măsură radicală, având în vedere că mulți dintre președinții de consilii județene și primarii PSD au la activ mai multe mandate și este greu de crezut că vreunul dintre  aceștia este dispus să se dea la o parte de bună voie și nesilit de nimeni dintr-o poziție de putere.

În ceea ce-l privește pe președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, acesta oricum nu mai este bine văzut de președintele Marcel Ciolacu, printre altele, din cauza faptului că aroganța de care a dat dovadă în ultima perioadă l-a făcut să piardă un deputat și primarii celor mai mari două comune din județ și deja se știe că mai sunt și alți primari PSD  din județ care au bagajele făcute și care vor trece la PNL în perioada următoare.

Marcel Ciolacu l-a avertizat de două ori pe Chiriac că dacă mai pierde primari, riscă  să-și piardă și funcția de președinte al PSD Brăila. Tocmai din acest motiv, din ce am aflat pe surse, primarul comunei Chiscani, Costică Cojea, precum și primărița din Viziru, Ana Cornelia Măcrineanu, au fost curtați intens în ultima perioada de mai mulți social-democrați care le-au cerut să revină în PSD, promițându-le marea cu sarea. Din ce am aflat, cel puțin deocamdată, PSD-iștii nu au avut succes în demersurile lor, fiindcă cei doi nu au plecat de bine din PSD.

„Membrii PSD care au trecut în gașca lui Alexandru Popa, deputatul șmecheraș de Cireșu, au ales un drum care nu mai este compatibil în niciun fel cu PSD. La Viziru și Chiscani, PSD are candidați și, oricum, nu Măcrineanu și Cojea urmau să candideze la alegerile locale din 2024. Știau acest lucru și au ales interesul personal și s-au alăturat găștii deputatului șmecheraș de Cireșu, ignorând voința exprimată prin vot a cetățenilor”, declara Chiriac în luna martie a acestui an, după ce primarii Cojea și Măcrineanu, precum și deputatul George Paladi (PSD) anunțau într-o conferință de presă organizată la PNL că s-au alăturat echipei liberale.

Mai nou,  din câte se pare, Chiriac și cei care-l susțin (fiindcă nu-l susțin toți colegii săi din PSD Brăila) și-au schimbat părerea și tare i-ar vrea înapoi pe cei care „au trecut în gașca lui Popa”.

Încercările PSD-iștilor de a-i convinge pe cei doi primari să revină în PSD sunt cu atât mai penibile în cazul Anei Cornelia Măcrineanu, care a fost jignită și înjurată de președintele PSD Brăila, Iulian Chiriac, ce i-a spus, printre altele, că primărița este „minus zero absolut”. Dar se vede treaba că atunci când este în pericol funcția sa de președinte al PSD Brăila, Chiriac nu se dă înapoi de la a linge acolo unde a scuipat.

 

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns