PNL Braila va discuta azi daca Nechita isi da demisia din functia de vicepresedinte CJ

P1080746

PNL Braila va analiza in aceasta seara modalitatea de actiune pentru perioada urmatoare, avand in vedere ca maine, la sedinta Consiliului Judetean Braila, PSD isi va desemna propriul vicepresedinte, in persoana lui Ionel Avram si va incerca sa-i delege acestuia atributiile de presedinte interimar al institutiei. In acest fel, dupa aproape patru luni de tergiversari, in care a impiedicat majoritatea PSD-UNPR sa-si instaleze reprezentantul in fruntea CJ, vicepresedintele CJ Ovidiu Nechita (PNL) ar putea pierde fraiele Consiliului. Spun “ar putea pierde fraiele” pentru ca unii dintre liberali inca mai spera ca pana maine, sa reuseasca sa atraga alaturi de ei suficienti consilieri, cat sa formeze o noua majoritate, cu care sa-i delege tot lui Nechita atributiile de presedinte interimar. Liderii liberali isi fac aceste sperante in contextul in care acum ei nu au nici macar o treime dintre consilieri.

Co-presedintele PNL Braila, Catalin Boboc, ne-a confirmat ca una dintre variantele ce vor fi luate in calcul la sedinta din aceasta seara va fi demisia lui Nechita din functia de vicepresedinte CJ, in cazul in care vicepresedintele desemnat maine de PSD in locul vacantat de Florin Mija – judecat pentru fapte de coruptie – va primi atributii de presedinte interimar. De fapt, potrivit informatiilor pe care le detinem, varianta demisiei lui Nechita (foto) este luata in calcul de liderii PNL Braila de circa o saptamana.

In ceea ce il priveste, Boboc ne-a spus ca la aceasta ora inca nu s-a luat nicio decizie cu privire la posibila demisie a lui Nechita: ”Deocamdata nu am avut o discutie  pe tema asta, diseara vom avea o intalnire, ca sa vedem ce e de facut. Un lucru este foarte clar: cat avem atributii si ne asumam guvernarea, o facem; cat stam la mana PSD-ului, n-o facem. Noi cu PSD-ul suntem in opozitie, punct. Opozitie adevarata, nu asa, de ochii lumii. Noi nu l-am mentinut pe Ovidiu Nechita in functia de vicepresedinte CJ, cu atributii de presedinte interimar, cu sprijinul PSD-ului. Nu pot sa spun eu acum ce se va intampla maine. O sa fiu si eu prezent acolo la sedinta si o sa vedem ce e de facut”.

Boboc a mai precizat ca de acum inainte, PNL-ul va actiona in asa fel, incat sa arate clar ca nu este dispus sa colaboreze cu PSD-ul local, cu care va avea doar raporturi ca de la putere, la opozitie: “Decizia politica este una si toate deciziile vor fi luate in directia asta, in care sa fie clar ca suntem in opozitie cu PSD-ul si in continuare toate deciziile vor fi luate in asemenea mod, in care sa nu mai avem parte de situatiile care s-au intamplat pana acum. Noi vom raspunde fiecarui eveniment aparut in parte, astfel incat lucrurile sa fie foarte clare. Variantele sunt doua: sau Ovidiu Nechita este vicepresedintele Consiliului Judetean Braila, cu atributii de presedinte – si atunci ne asumam aceasta functie, sau, daca nu, va face un gest care sa-l plaseze clar in opozitie cu PSD. Noi vom avea o sedinta diseara si o sa discutam si o sa luam cea mai buna decizie pe subiectul asta”.

Precizam ca, potrivit surselor noastre, in ceea ce-l priveste, daca s-ar lua decizia politica privind retragerea sa din functia de vicepresedinte CJ, Ovidiu Nechita nu ar avea o mari regrete, dat fiind ca in ultimele luni, aceasta i-a dat mari batai de cap.