Poate de-aia fac Primarie “din umbra”, ca n-au decat un consilier municipal…

 

20140123_091439

 

*este remarca ironica a primarului Simionescu, la adresa proiectului Primariei alternative a PDL-ului local

 

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, a declarat astazi ca nu are nicio problema cu proiectul asa-numitei “Primarii alternative”, pe care incearca sa-l puna in practica PDL Braila. Edilul-sef a comentat ca este o practica uzitata in multe tari ale lumii – la nivel national, sub forma guvernului din umbra, sau la nivel local – si ca viitorul primar din umbra al PDL este binevenit in biroul sau, ca sa se consulte sau sa vina cu idei legate de dezvoltarea comunitatii.

Simionescu nu s-a putut abtine insa sa nu-l ia macar putin peste picior pe presedintele PDL, Alexandru Nazare, referitor la proiectul amintit si a sugerat ca probabil acesta infiinteaza o Primarie din umbra, fiindca, la modul oficial – “la lumina”, ca sa spunem asa -, PDL-ul local nu are decat un consilier municipal: “Ideea pe care o au dumnealor si care se practica – nu o neaparat o Primarie, probabil vrea sa faca un Consiliu Local alternativ -, nu e o idee noua, e o practica in diverse tari, in care se face o chestiune ce se vrea o alternativa la ceea ce exista intr-un anumit moment.

Nu am nicio problema cu asta, astept  si un primar din umbra care sa vina sa stea si sa lucreze, pentru ca nimeni nu detine adevarul absolut, pe de o parte; pe de alta parte, indiferent de pozitia lor, totdeauna oamenii pot avea idei, ganduri, propuneri care pot fi interesante . Sigur ca sunt unele care se pot  face, altele care nu se pot face, sau sunt unele care se pot face azi, altele se pot face maine. Nu am o problema cu asta si chiar ii incurajez, daca au oamenii necesari; dar deocamdata exista un singur consilier PDL la municipiu – probabil ca de-asta face si Primaria din umbra… Pana la urma, este si asta un semnal…

Eu ii astept insa pe toti – alesi  sau nu – care cred ca pot sa contribuie la realizarea unor lucruri in Braila, sa vina. Si voi fi primul care va spune ca X… domnul deputat, senator, consilier, ministru, om de afaceri, etc, a venit si-a facut ceva in Braila. N-am nicio retinere sa spun lucrul asta”.