Poziție tranșantă a primarului Dragomir: „În loc să se arunce milioane de doze la coșul de gunoi, invitați oamenii în 2024 să se mai vaccineze de COVID! Consider că este necesar să oprim aceste psihoze”

Poziție tranșantă a primarului Brăilei, Marian Dragomir (PSD), împotriva „psihozei” generate în rândul populației prin anunțarea a tot felul de epidemii și a îndemnurilor la vaccinare.

Dragomir a avut aceeași atitudine rezervată în ceea ce privește vaccinarea și în perioada pandemiei, dar nu s-a exprimat atât de tranșant la modul public, dat fiind că în calitate reprezentant al autorității publice, nu putea face acest lucru, când directiva generală era ca toți șefii politici și administrativi să îndemne la vaccinare și să dea un exemplu foto în acest sens. Ediul șef a refuzat să urmeze directivele de la centru și în măsura în care a fost posibil, și-a exprimat poziția cu privire la restricțiile impuse și la vaccinare.

Astăzi Marian Dragomir a avut din nou o atitudine critică privind modul în care se lansează anunțuri alarmiste cu privire diverse epidemii și în care populația este îndemnată de autorități din domeniul Sănătății să se vaccineze cu vaccinuri anti-COVID.

Discuția a avut loc în cadrul ședinței Colegiului Prefectural Brăila, în care directorul Direcției de Sănătate Publică, dr. Gabriel Ciochină, a declarat: „Începând din 5 decembrie 2023 s-a declarat stare de epidemie la nivel național, cauzată de rujeolă, iar începând din 2 februarie este în vigoare starea de alertă epidemiologică în ceea ce privește circulația virusului gripal. În acest context, ținând cont de circulația virală, și la nivelul DSP Brăila s-au luat măsurile organizatorice dispuse de la nivelul Ministerului Sănătății, de asigurare a unor cantități de vaccin Moderna anti-COVID, ce a început deja să fie livrat la locațiile cabinetelor medicilor de familie.

Am dorit să aduc această precizare întrucât furnizarea acestui tip de vaccin se face doar prin DSP, spre deosebire de vaccinul antigripal, care se poate ridica din farmacii în baza unei rețete emise de medicul de familie. Vaccinarea este gratuită, este opțională și recomandăm în această perioadă vaccinarea în principal a celor care au peste 65 de ani, a persoanelor care au diverse probleme de sănătate, diverse comorbidități”.

Primarul Dragomir a comentat: „Vreau să nu se înțeleagă că este vreo aluzie la materialul prezentat de domnul Gabriel Ciochină. Nu este niciun atac la persoana dânsului, dar constat că după ce am terminat epidemia de COVID, am început cu prezentarea epidemiei de rujeolă și a stării de alertă pentru gripă și acum ne informați că au ajuns alte vaccinuri pentru COVID de la Moderna și mai și recomandați oamenilor să se vaccineze.

Nu vreau să comentez foarte mult, dar mi se pare că nu este cazul să generăm o nouă psihoză în populație sau să se caute o metodă de justificare a costurilor exorbitante – pentru că acest vaccin nu este gratuit, este plătit din banii noștri, ai tuturor -, ca să mai justifice că în loc să se arunce milioane de doze la coșul de gunoi, mai invitați încă o dată oamenii acum, în 2024, să se mai vaccineze de COVID. Nu știu cum să vă spun, dar sincer, aș considera că este necesar să oprim aceste psihoze, să ne vedem de viața noastră și de tot ceea ce este frumos, să mai terminăm cu epidemiile, cu restricțiile și cu alte lucruri de genul ăsta. Repet, nu este niciun atac la persoana dvs sau a instituției dvs”.

Directorul Ciochină a răspuns: „Așa cum se întâmplă și cu vaccinul antigripal, cu tipuri de vaccin care sunt anuale, la fel este și cu acest COVID. Vaccinul este pentru cei care doresc să se vaccineze”.