”Prefer sa stiu ca raman cu o mana de oameni care sunt in PDL cu sufletul”

NAZARE

*este declaratia presedintelui PDL Braila, Alexandru Nazare

Presedintele PDL Braila, Alexandru Nazare, este convins ca retragerea unor consilieri democrat-liberali din functii si demisia unor membri din organizatia sa, petrecute in ultima vreme, au fost orchestrate, macar in parte, de USL. Nazare a sugerat, la o recenta conferinta de presa, ca unii dintre cei plecati s-au vandut USL, pentru beneficii personale. Liderul democrat-liberal local a declarat ca “i se pare ciudat” cum unii dintre colegii sai din PDL “nu s-au mai regasit in partid, asa, dintr-odata” si nu-si poate explica aceasta brusca dorinta a lor de a se retrage decat prin manevre de culise ale unor lideri USL locali.
Nazare a admis ca nu este prea bucuros de pierderea unor membri de partid, insa sustine ca prefera sa ramana cu oameni putini, dar care sunt dispusi sa faca opozitie reala: “Da, sunt ingrijorat, orice plecare din partid ma ingrijoreaza; pe de alta parte, eu, ca presedinte al unei organizatii politice, sunt judecat in functie de performanta. N-am dat afara pe nimeni de cand sunt presedintele acestei organizatii, singurele mele cerinte au fost sa faca opozitie si sa faca treaba la partid, n-am cerut altceva nimic, n-am avut mari pretentii. Dar se vede treaba ca din aceasta dorinta a mea de a face opozitie la modul real, de a nu a rata niciun fel de subiect care apare pe agenda publica si de a ne asuma pozitia de partid de opozitie la Braila, deranjeaza, nu toata lumea e de acord si sistemul reactioneaza, in sensul ca daca doi consilieri PDL pleaca, pentru a veni doi consilieri USL, eu nu pot sa-i cred pe cuvant pe amandoi, ca s-au lasat de politica… Eu nu pot sa interpretez asta decat in cheia ca sistemul reactioneaza si ca asa intelege USL-ul sa reactioneze la faptul ca PDL-ul face opozitie reala la Braila.
Sunt oameni care au fost promovati de PDL, au avut beneficii de pe urma partidului, au fost numiti in functii, au fost directori, au beneficiat in carierele lor de urma partidului cat a fost la guvernare; pai la bine, ne e bine, la greu, plecam? Nu mi se pare normal. Dar prefer sa stiu ca raman cu o mana de oameni care sunt in PDL cu sufletul, nu ca-i pune cineva directori maine sau poimaine si mergem inainte. Asta e, nu poate sa-mi para bine ca pleaca oameni, imi pare rau, dar n-am alta solutie decat sa merg inainte si sa-mi fac treaba asa cum stiu, sa fac opozitie si sa incerc sa conving alti oameni sa ni se alature. Nu am alta solutie”.
Precizam ca alesii locali la care face referire Nazare sunt consilierii Reliana Bogdan si Daniel Mitrofan.