Premii oferite de Ministerul Educației pentru elevii brăileni care au obținut rezultate deosebite la olimpiadele internaționale și pentru profesorii lor

Elevi și dascăli brăileni cu rezultate deosebite au fost premiați ieri, în cadrul unei manifestări organizate de Ministerul Educației.

Festivitatea de premiere a elevilor laureați la olimpiadele internaționale pe discipline școlare desfășurate în anul 2023, a profesorilor care i-au pregătit și a unităților de învățământ în care studiază elevii studiază, a avut loc la Teatrul Național „I. L. Caragiale” din București, în prezența ministrului Educației, Ligia Deca.

Printre cei 144 de elevi olimpici și 162 de profesori din întreaga țară care au fost premiați, s-au aflat și brăilenii:

*Amalia Marina Popîrțac – Colegiul Național „Gh. M. Murgoci” – mențiune la Olimpiada Internațională de Limba engleză; profesor Monica Mortu

*Daria Madadi – Colegiul Național „Nicolae Bălcescu” – medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Limba engleză; profesor Luminița Mocanu

*Radu Ioan Stoian – Colegiul Național „Gh. M. Murgoci” – medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Astronomie și Științele Spațiului pentru Juniori (IOAA-juniori); profesor Liliana Iacob, de la Centrul Județean de Excelență Brăila.

*Bogdan Mihai Ciocîrlan, fost elev la Colegiul „Gh. M. Murgoci Brăila”, în prezent elev la Liceul Internațional de Informatică București – medalia de argint la a XVI-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Astrofizică, desfășurată în perioada 10-20 august 2023 în Chorzow, Polonia.

Cuantumul premiilor oferite pentru rezultatele înregistrate la olimpiadele/concursurile internaționale este după cum urmează: 20.000 lei – premiul I absolut (cu punctaj maxim), 15.000 lei – premiul I/medalie de aur, 12.500 lei – premiul al II-lea/medalie de argint, 10.000 lei – premiul al III-lea/medalie de bronz și 6.000 lei – mențiune (sau diplome echivalente).

Sumele în bani acordate elevilor care s-au impus în competițiile regionale/balcanice (seniori și juniori) sunt: 7.500 lei – premiul I/medalie de aur, 6.000 lei – premiul al II-lea/medalie de argint, 4.500 lei – premiul al III-lea/medalie de bronz și 3.500 lei – mențiune (sau diplome echivalente).

Pentru profesorul/profesorii care au pregătit elevul/elevii se acordă un singur stimulent financiar, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul din elevii săi/lor premiați.

Pentru școala pe care elevul o frecventează sau a frecventat-o se acordă un premiu în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat.