Preoții și credincioșii din Arhiepiscopia Dunării de Jos au donat astăzi sânge pentru victimele exploziei exploziei și incendiului de la Crevedia

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, astăzi s-a desfășurat în Brăila o acțiune de donare de sânge pentru victimele exploziei și incendiului din localitatea Crevedia, județul Dâmbovița.

Peste 70 de preoți și credincioși din protopopiatele Brăila, Făurei și Însurăței au mers de la orele dimineții la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Brăila pentu a dona sânge și a-i ajuta pe cei ce se află în aceste zile în suferință, pe patul de spital.

„Acțiunea face parte din Campania umanitară «Donează sânge, salvează o viață!», organizată la nivel național de către Patriarhia Română, cu sprijinul Ministerului Sănătății și intensificată de fiecare dată când apar situații nefericite care se soldează cu persoane rănite care au nevoie de îngrijiri medicale speciale.

Voluntarii mobilizați de preoții din cele trei protopopiate ale Eparhiei Dunării de Jos au fost selectați pe baza criteriilor și condițiilor speciale pe care trebuie să le îndeplinească donatorul de sânge.

Campania de donare de sânge de la Brăila se întemeiază și pe buna cooperare din anii precedenți dintre clericii brăileni și această instituție medicală care asigură atât personal specializat în recoltarea de sânge, cât și aparatura tehnică necesară.

Prin activitatea de astăzi s-a urmărit și identificarea unor persoane apte pentru a dona sânge regulat, nu doar în anumite perioade de timp, ci pe tot parcursul anului la termenele stabilite de medici.

La nivelul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, campania de donare de sânge va continua la cele două centre de transfuzii din orașele Galați și Brăila prin implicarea activă a preoților și credincioșilor din alte parohii”, se arată într-un comunicat dat publicității de Arhiepiscopie.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns