Președintele Chiriac: Bugetul CJ din acest an este unul sarăcăcios, în comparație cu cele din anii trecuți. Liberalii au aprobat bugetul la nivel national, inclusiv sumele alocate județului Brăila și acum ne ceartă pe noi că bugetul e foarte mic

„Bugetul CJ din acest an este unul sarăcăcios, în comparație cu anii trecuți” – este declarația făcută astăzi de președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, aflat în vizită pe șantierul podului peste Dunăre.

„Am încercat și am reușit să tăiem cât mai multe cheltuieli pe partea de funcționare și să lăsăm cât mai mulți bani pe proiectele de dezvoltare – și aici includem proiectele pe partea de infrastructură rutieră, Spitalul Județean de Urgență Brăila, reabilitarea Corpului A și B și celelalte proiecte pe care le avem din mandatul trecut și trebuie să le continuăm în folosul brăilenilor”, a mai spus șeful județului.

Întrebat care vor fi domeniile cărora li se vor aloca mai puțini bani, pe fondul acestei austerități bugetare, el a răspuns: „Am lăsat în urmă partea de achiziționare pe funcționare și o să ne folosim de ceea ce avem în aparatul propriu și toți banii i-am pus pe partea de DALI-uri (Documentații de Avizare a Lucrărilor de Intervenție – n.r.) și pe celelalte proiecte pe care le avem în dezvoltare și trebuie să continue pentru brăileni”.

L-am mai întrebat pe președintele CJ dacă se va reuși realizarea lucrărilor prevăzute pentru repararea și modernizarea drumurilor județene, având în vedere sumele alocate de la nivel national. Acesta a răspuns că „sub nicio formă” nu vor ajunge banii pentru lucrările din acest domeniu, însă speră să obțină finanțări europene pentru completarea sumelor necesare, mai ales că sunt deja depuse mai multe proiecte în acest scop.

Iulian Chiriac a mai declarat că liberalii nu au venit cu niciun fel de amendamente la proiectul de buget până acum (bugetul județului se va discuta și aproba în ședinta CJ din 12 aprilie, iar consilierii au primit deja documentele aferente, pentru a le studia).

„Am discutat cu celalalte forțe politice despre bugetul județului pe acest an, au înțeles despre ce este vorba, în afară de cei de la PNL, care au aprobat bugetul la nivel național și au fost de acord cu sumele alocate județului Brăila și acum ne ceartă pe noi că bugetul este foarte mic…”, a mai spus președintele CJ Brăila.