Președintele Chiriac (PSD) îi răspunde președintelui Popa (PNL), „acest personaj dubios, bătăușul de la Cireșu”: Da, am deținut obligațiuni la o casă de pariuri, dar nu știu cum am distrus familii având niște obligațiuni cumpărate pe bursă

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), a recunoscut astăzi, în cadrul ședinței Consiliului Județean, că a deținut obligațiuni la o casă de pariuri (Stanleybet), dar consideră că acuzațiile că „a distrus familii” prin faptul că a investit în acest domeniu sunt pură demagogie politică. Iulian Chiriac a făcut aceste comentarii după ce președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, a afirmat într-o conferință de presă că președintele CJ Brăila a investit un miliard de lei vechi într-o casă de pariuri. Popa a spus că aceste date figurează în declarațiile de avere pe 2022 și 2023 depuse de Chiriac și a comentat că e deplasat ca un om care ocupă o asemenea funcție în administrația publică să-și investească banii în casele de pariuri și să facă profit de pe urma jocurilor de noroc.

Șeful județului a precizat astăzi că obligațiunile au fost luate de pe bursă, dar că în prezent nu le mai deține: „Vă spun sincer că nu am intrat niciodată într-o astfel de locație, nu am intrat niciodată într-un cazinou, habar n-am cum arată. Nu știu, poate să-l întreb pe domnul consilier Căpățînă sau pe domnul consilier Pricop dacă a intrat sau poate domnul consilier Lungu, dacă a intrat vreodată într-un cazinou, să ne spună și nouă cum arată, că nu mai stăm la declarații politice, demagogice și circ politic, pentru a vedea ceea ce fac eu. Eu am scris în declarația de avere, n-am absolut nimic de ascuns referitor la aceste obligațiuni.

De aceea, propun cum am dezbătut și acest aspect al drogurilor în județul Brăila, propun ca în ATOP să începem o analiză a acestui fenomen (al jocurilor de noroc – n.r.) în județul Brăila.

Parcă istoria se repetă, 2012, 2016, când circul politic și demagogia politică, urmărirea mea personală, se face în a atinge anumite scopuri și de a avea notorietate anumite persoane.

Nu am absolut nimic de ascuns și începem să lucrăm pe acest subiect, astfel încât să facem un raport foarte amplu al acestui fenomen, să vedem  care sunt concluziile, astfel încât să le trimitem parlamentarilor, pentru a da un răspuns acestui personaj dubios și acoliților lui – este vorba de bătăușul de la Cireșu. Poate ne și spune dânsul – și dvs, domnule Lungu, că erați în spatele lui la declarațiile de presă, poate îi transmiteți sau ne spuneți dvs ce a vrut să spună, cum am distrus eu familii. Să ne spuneți cum am distrus eu familii, având niște obligațiuni luate pe bursă din Anglia”.