PRESEDINTELE CNIPMMR, DESPRE PREMIUL “CAPITALA ANTREPRENORIATULUI ROMANESC”: MUNICIPIUL BRAILA S-A REMARCAT PRINTR-UN NUMAR MARE DE INITIATIVE MENITE SA SPRIJINE MEDIUL DE AFACERI

Presedintele Consiliului Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), Florin Jianu, sustine ca Municipiul Braila a primit premiul “CAPITALA ANTREPRENORIATULUI ROMANESC” pentru ca “s-a remarcat printr-un numar ridicat de initiative menite sa sprijine mediul de afaceri si calitatea parteneriatului public-privat”.

Jianu a mai explicat ca proiectul “Capitala antreprenoriatului romanesc” este o premiera la nivel european si este sustinut de toate organizatiile mediului de afaceri din Romania, iar ideea de baza este ca in fiecare an – incepand din 2018 – sa fie desemnata o astfel de “capitala” pentru 1 an de zile, pentru a fi recunoscut angajamentul pe care orasul respectiv si-l ia pentru ceea ce inseamna sustinerea mediului de afaceri.

“Impreuna cu ceilalti reprezentanti ai mediului de afaceri, vom sustine Braila printr-o serie de actiuni menite sa creasca si sa sustina potentialul antreprenorial al municipiului”, a mai spus presedintele CNIPMMR.

Amintim ca premiul amintit a fost decernat ieri, in cadrul Galei Asociatiei Municipiilor din Romania, iar Braila  este  primul municipiu care va detine titlul de “Capitala a antreprenoriatului romanesc”, pentru o perioada de 1 an.

Potrivit unui comunicat dat publicitatii, acest proiect a fost demarat pentru a stimula o competitie intre municipiile din Romania “care au o viziune antreprenoriala de exceptie, indiferent de dimensiunea si prosperitatea acestora, Braila, din cei 8 aplicanti, dispunand de planul de actiune cel mai performant si orientat spre viitor”.

In analiza dosarelor de candidatura s-a luat in calcul atat situatia mediului antreprenorial din prezent, cat si propunerile viitoare de imbunatatire a mediului de afaceri local, punandu-se accent pe o serie de criterii precum: infrastructura de business, existenta unor programe de sustinere a antreprenoriatului, nivelul atragerii de companii valoroase in municipii, existenta unor scheme locale de ajutor de minimis pentru antreprenori sau numarul de branduri romanesti existente in municipiu.

“Municipiul Braila ofera o serie de beneficii care favorizeaza dezvoltarea activitatii de afaceri, precum posibilitatea concesionarii de terenuri sau cladiri, incheiere de parteneriate public – privat, asociere in participatiune, acces la informatii de interes public, expertiza tehnica si audit, consiliere pentru dezvoltare, expertiza specializata. Dezvoltarea infrastructurii de afaceri a municipiului Braila reprezinta o prioritate in perioada 2014-2020”, se mai arata in documentul amintit.