Presedintele Forta Dreptei – Brăila, Antoneta Ioniță, acuză faptul că „tocmai cei care plătesc taxele și impozitele sunt sancționați de măsurile fiscal-bugetare ale Guvernului PSD-PNL”

Președintele Forta Dreptei – Brăila, Antoneta Ioniță, acuză „șmecheria lui Ciolacu” în impunerea unor măsuri fiscal-bugetare care, în opinia sa, îi afectează major pe cei care muncesc cinstit și nu îi afectează deloc pe cei care fac evaziune fiscală.

Ioniță a comentat într-un comunicat de presă aceste măsuri: „Guvernul Ciolacu și-a asumat răspunderea în Parlament pe proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare.

«Azi se termină cu șmecheria. Azi, Guvernul pe care îl conduc își asumă răspunderea tocmai pentru că România nu-și mai poate permite să se bazeze doar pe munca celor cinstiți, a celor care-și plătesc corect taxele și impozitele la stat iar pe ceilalți să nu-i deranjeze», a spus premierul.

Domnule Ciolacu, cineva v-a încurcat notițele. Păi, tocmai cei care-și plătesc taxele și impozitele sunt sancționați de măsurile guvernului PSD-PNL. Ai salariu mare dintr-un job cinstit? Ai salariați și îi plătești cu toate actele în regulă? Ești freelancer, ai o mică afacere pe PFA sau IMM? Ai o firmă mică care a reușit să facă o cifră de afaceri anuală mai mare de 60.000 euro? Ești taxat! În ultimul caz, de trei ori mai mult. De ce? Pentru că singura găselniță a guvernului la lipsa de bani la buget este să crească taxele și impozitele oamenilor și business-urilor cinstite.

Pe cine nu deranjează dl prim ministru? Pe cei care fac evaziune fiscală tocând milioane de euro anual pe contracte inutile sau lucrări supraevaluate, pe cei care conduc diverse instituții ale statului – oameni susținuți de partidele aflate la putere –, a căror principală performanță se măsoară în șpăgile primite în portbagaje încăpătoare, pe cei care au sufocat bugetele instituțiilor angajând prieteni, rude și colegi de partid și bineînteles, pe cei cu pensii speciale. Pe aceștia nu-i deranjează premierul Ciolacu.

Măsurile fiscal-bugetare ale guvernului actual vor conduce la costuri mai mari pentru populație. Nu poți să crești taxe și impozite și să te prefaci că nu înțelegi că toate aceste vor conduce la scumpiri ce vor afecta populația. Dacă nu mă crede, dl Ciolacu îl poate întreba pe colegul său, dl Mihai Tudose. Pe vremea când era prim ministru, Tudose a crescut acciza pentru carburanți, dar ne asigura că nu se va scumpi benzina pentru că «nu fac băieții aia ce vor ei la pompă». Și s-a scumpit!

Nepricepere, lipsa de profesionalism? Nu! Șmecherie! O șmecherie asumată de guvernul PSD-PNL care consideră că, repetând la nesfârșit niște minciuni rostite în discursul lui Ciolacu, le pot transforma în adevăruri.

Parlamentarii partidelor de opoziție, Forța Dreptei și USR, au anunțat că vor ataca la CCR măsurile din această ordonanță privind modificările la codul fiscal”.