Președintele Forța Dreptei Brăila, Antoneta Ioniță: „E un an electoral și cineva trebuie să răspundă la nivel local pentru contraperformanța administrativă”

Președintele Forța Dreptei Brăila, Antoneta Ioniță, constată cu amărăciune că administrația brăileană  se prezintă în acest an electoral cu „contraperformanțe” și este de părere că cei care au condus municipiul și județul ar trebui să fie sancționați la vot pentru prestația lor foarte slabă.

Ioniță comentează într-un comunicat dat publicității că promisiunile făcute de-a lungul ultimilor ani de primarul municipiului, Marian Dragomir (PSD) și președintele CJ Brăila, Iulian Francisk Chiriac (PSD) au fost doar minciuni: „Am intrat într-un nou an și nu pot să nu mă uit în spate, la promisiunile pe care ni le-au făcut primarul Dragomir și președintele CJ, Francisk Chiriac. De fiecare dată, după ședințele de buget, aveam promisiuni că Brăila va înflori, că vor veni investitorii, că ne vom bucura de dezvoltare si de bunăstare.

Minciuni! Brăila arată execrabil, străzile sunt neasfaltate, lucrările sunt întârziate, traficul este unul de coșmar. Din acest punct de vedere, nu s-au schimbat prea multe față de anii anteriori. Ce s-a schimbat? Doar faptul că e un an electoral și cineva trebuie să răspundă pentru contraperformanța administrativă.

Pentru a nu fi acuzată că am ceva cu PSD-ul, o să fac o comparație între Galați și Brăila. Ambele administrații sunt conduse de PSD. Doar că la Brăila, i-am tot ales pe ăia mai nepricepuți:

*Bugetul municipiului Galați pe 2024 = 1,35 miliarde lei;

*Bugetul municipiului Brăila pe 2024 = 833 milioane lei.

Diferența de peste 500 milioane lei în favoarea Galațiului. În ciuda faptului că bugetul municipiului Brăila a scăzut față de anul 2023, «vizionarii» din Primărie au creionat un buget pe secțiunea funcționare mai mare față de 2023: 347 milioane lei în 2023 versus 460 milioane lei în 2024.

În aceste condiții, nu ne mai miră de ce la Galați sunt străzi asfaltate, iluminatul stradal este modern, au parcuri renovate, în timp ce noi rămânem campioni la gropi, surpări, mizerie și preț pentru apă potabilă și canalizare.

Mai grav e ceea ce se întâmplă la CJ Brăila:

*Bugetul CJ Brăila pe 2024 = 316 milioane de lei;

*Bugetul CJ Galați pe 2024 = 1,5 miliarde de lei.

De cinci ori mai mare!!! În acest an, bugetul de dezvoltare al CJ Brăila este de 123 milioane lei, pe când cel al CJ Galați este de 1,25 miliarde lei. De peste 10 ori mai mare! Cea mai mare parte a veniturilor provin, conform unei declarații a șefului CJ de la Galați, din proiecte cu fonduri europene, adică secțiunea limbi străine pentru «profesioniștii» din administrația brăileană.

Pentru că mă interesează ceea ce se întâmplă cu sănătatea, o să vă spun cum stau lucrurile la capitolul investiții în sănătatea brăileană versus cea din Galați:

*În bugetul pe 2024, bugetul CJ Brăila prevede suma de 10 mil. lei ptr Spitalul Clinic de Urgență Brăila, dintre care 7,1 milioane lei aparatură și 2,1 milioane lei pentru un aparat RMN la Spitalul de Pneumoftiziologie.

*La Galați, doar în Spitalul Județean s-au băgat peste 100 milioane de euro în: reabilitare tehnică și consolidări, eficientă energetică, parcare supraetajată prevăzută cu heliport, secție regională de radioterapie – pentru bolnavii de cancer. Este singura din țară, în afară de București, unde sunt montate 2 acceleratoare liniare de particule.

Nu mai vorbesc despre extinderea UPU sau montarea de lifturi noi. La Brăila cad pacienții cu liftul în spital și singura preocupare a șefilor de la spital sau CJ a fost să ascundă subiectul.

Cu toată această «performanță» a psd-istilor brăileni, au obrăznicia să ne mai ceară încă o dată votul. Și ei, și liberalii! Acei liberali care clamează sus și tare că fac opoziție în Brăila. În realitate, joacă un teatru de o factură îndoielnică, pentru a-i mai păcăli pe brăileni să-i voteze.

Forța Dreptei se angajează față de brăileni ca în urma alegerilor ce vor urma să devină principalul apărător al drepturilor acestora și opozantul ferm împotriva toxicei alianțe PSD/PNL!”.

Articole asemănătoare

Comment

 • Eugenia Drăghici

  01/03/2024

  Aveți perfectă dreptate doamnă doctor Antoneta Ioniță Președintele partidului Forța Dreptei Brăila.
  Nutresc convingerea că în acest an, brăilenii vor avea posibilitatea să aleagă oameni integri, dăruiți orașului și județului Brăila,oameni care se găsesc în Partidul Forța Dreptei Brăila.
  Am aflat că în filiala Brăila Forță Dreptei,peste 70% dintre membri,nu au făcut niciodată politică!
  Aici este șansa Brăilei pentru mai bine.
  Succes maxim!

  Replay

Lasă un răspuns